DIREKTE 14.30 LØRDAG: NORGE-UNGARN.

Bakspiller Ida Alstad (27) forventer seg et slagsmål av en håndballkamp mot Ungarn i EM-semifinalen lørdag.

— Jeg frykter at det blir en grisekamp. Jeg har fulgt med glimtvis på Ungarns kamper, og det har vært en god del tominuttere og røde kort der, mener Alstad.

En titt på statistikken gir henne bare delvis rett, ettersom Ungarn med sine 14 tominuttere og ene røde kort har blitt mindre straffet enn Norge i EM (17 tominuttere og et rødt kort). Montenegro topper for øvrig ”slemming”-statistikken med 26 tominuttere og to røde kort.

– Jeg tror ikke rødt kort-stolen blir stående helt tom. Vi får bare håpe at ingen av oss (Norge) havner der. Det blir nok en fysisk batalje med utrolig mange tøffe taklinger. Det blir spennende å se hvilken linje dommerne legger seg på. Kampen må få være tøff, men ikke stygg, sier Alstad.

– Hvem står 60 minutter best?

– Ungarn er nok bedre fysisk enn før, men jeg er 100 prosent sikker på at vi er bedre trent enn dem. De er ikke som oss.

Alstad fikk seg en solid knehøne mot Danmark og måtte få isbehandling etter matchen. Det samme måtte Anja Edin, som fikk seg en trykk i skulderen.

-Jeg håper og tror Anja blir bra igjen til lørdag, og det samme gjelder meg. Om man må spille med litt smerter, er det greit nok. Når det er en finale som er på spill, og adrenalinet pumper, kjenner du knapt at det gjør vondt. Det kommer først når du er tilbake på hotellet, mener Alstad.

Roligere

Hun fikk skutt inn litt selvtillit med fem mål mot Danmark torsdag. Det ble ellers en kamp der Norge strøk i forsvarsjobben.

– Mot Ungarn nytter det ikke at to spillere går ut og takler. Vi må være med alle sammen fra start. I en semifinale kan vi ikke vente et kvarter på det, sier Alstad.

Norges EM har vært av den variable sorten. Men Alstad har lært seg å ikke stresse. – Det er læring over tid. Jeg grubler mindre på feil, og jeg tenker mindre på håndball under EM. Det gjør at jeg nok har litt mer i reserve mot slutten av mesterskapet. Det gjelder å legge kamper eller deler av kamper fort bak seg og se framover, sier Byåsen-jenta.

Storeslem

Hun debuterte for Norge i september 2009. Vel tre år etter kan hun – om Norge vinner søndagens finale – stå med disse merittene:

VM 2009: Bronse

EM 2010: Gull

VM 2011: Gull

OL 2012: Gull

EM 2012: Gull

I den andre semifinalen møtes Serbia og Montenegro. Dermed kan EM-finalen blir en reprise av sommerens OL-finale mellom Norge og Montenegro.

Video: Se hva Ungarn-trener Karl Erik Bøhn sa før kampen: