«Hei. Trodde vi var enige om at NSF og Santander ikke skulle skyte på hverandre, dette er langt over streken, her må du rydde opp».

Ifølge TV 2 sendte markedssjefen i Norges Skiforbund, Espen Bjervig, denne SMS-meldingen til sportssjef i privatlaget Team Santander Jørgen Aukland.

FIKK DU MED DEG DENNE?

Bakgrunnen var at den polske skistjernen Justyna Kowalczyk, som er på laget til Team Santander, hadde uttalt seg om at Martin Johnsrud Sundby hadde blitt utestengt for brudd på dopingbestemmelsene.

Bjervig avviste at han sendte meldingen for å påvirke Team Santander, men Aukland reagerte på tonen i dialogen med skiforbundet.

Nå kommenterer Justyna Kowalczyk saken overfor sport.pl.

— Jeg hører om denne saken fra deg, Jørgen Aukland sa ikke et ord til meg om dette, sier Kowalczyk, som samtidig roser sportssjefen for å ha avslørt tekstmeldingen.

- I Polen sier man hva man mener

Etter at nyheten om Martin Johnsrud Sundby sprakk, tok det ikke lang tid før Kowalczyk kritiserte norsk langrenn på sin Facebook-side.

Kowalczyk krevde blant annet større åpenhet om medisinbruk. Den polske skistjernen skjønner imidlertid lite av at noe hun har sagt kan ha provosert frem Bjervigs tekstmelding.

Langrennsløperen Justyna Kowalczyk er ikke redd for å si det hun mener. Hun har fått mye kritikk for sine kommentarer om norske løpere og astma. Her er hun på vei opp monsterbakken i Tour de Ski i januar. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg sa bare at alle kjenner tilmeningene mine, og at det ikke har endret seg. Og det er ikke bra at man må være syk for å oppnå gode resultater i langrenn. Kanskje det var det, sier Kowalczyk.- Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, men i Polen kan alle si hva de mener. Det handler ikke om hva som blir avtalt ovenfra (av skiledere, journ. anm.), legger hun til.

- Ikke for å påvirke dem

I sammenheng med diskusjonen rundt tekstmeldingene, uttalte Jørgen Aukland at skiforbundet «burde vært mer ydmyke fra starten av».

Overfor TV 2 har Espen Bjervig bekreftet at han sendte tekstmeldinger, ikke bare til Aukland, men også til andre personer i private lag og journalister.

— Ikke for å påvirke dem, men for å fortelle hvordan vi ser på saken. Det vil være en naturlig del av jobben min, sa Bjervig til TV 2 tirsdag.

— Hvis jeg virker lite ydmyk, så beklager jeg det. Det har ikke vært meningen. Min mening når jeg har vært i kontakt med andre interessenter i Ski-Norge, så har jo det vært for å klargjøre og tydeliggjøre ting, legger han til.

Da vi tar kontakt med Bjervig for kommentar, sier han følgende:

— Den tekstmeldingen TV 2 viser til, er deler av en lang kommunikasjon med Jørgen Aukland. Jeg og Aukland har en god dialog sammen, sier Bjervig, som ikke ønsker å kommentere saken utover det.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: Hva har Karjakin og Drillos til felles?