Up fltr, teamphoto of Spain's Iker Casillas, Carlos Marchena, Sergio Ramos, Joan Capdevila, Xabi Alonso, Fernando Torres. Down fltr, David Silva, Xavi Hernandez, Francesc Fabregas, Santiago Cazorla and Carles Puyol before a friendly, June 04, 2008. (ALTERPHOTOS/Alvaro Hernandez) Foto: Digitalsport

Valenciaspissen var svært toneangivende for Spania og satte inn hele tre mål. Sammen med Fernando Torres på topp var spissen fryktinngydende. Det var lite som tydet på at Spania savnet Real Madrids Raul som i forkant av mesterskapet ble vraket av trener Luis Aragones.

ALT OM EM:

Temmet bjørnen

Spania åpnet med å skape flere målsjanser, men skulle få uttelling først etter 20 minutter. Fernando Torres startet tidlig på et gjennomspill fra Carlos Marchena og dro seg vakkert inn i banen. Alene med keeper var Liverpoolspilleren uselvisk og spilte til David Villa som fikk en enkel jobb på åpent mål.

Tvilsom dobling

David Villa skulle også få sin andre nettkjenning kun ett minutt før halvtid. Men målet var av den svært diskutable sorten.

Andres Iniesta viste vakkert overblikk da han slo gjennom David Villa som hadde få problemer alene med keeper Igor Akinfeev. Tv-bildene viste i etterkant at spissen muligens stod i offside da Iniesta sendte ballen gjennom.

Overtok etter pause

Spania fortsatte å kjøre på etter pause og Villa var langt på vei ferdig med å senke Russland. Spissen satte inn sitt tredje etter 75 minutter. Valenciaspilleren dro seg vakkert fri og plasserte ballen sikkert forbi Igor Akinfejev.

Russland reduserte ved Roman Pavljutsjenko, men spanjolene svarte umiddelbart. Cesc Fabregas fikk æren av å sette inn Spanias siste mål på overtid. Bildene viste imidlertid at Fabregas dro nytte av en offsideposisjon før han scoret.

4-1 betyr også Spanias største seier gjennom tidene. De har tidligere aldri vunnet med mer enn ett mål.

Nesten-laget

Spania er kjent som laget som aldri lykkes i mesterskap. Nå åpner de forsøket på sitt første EM-gull siden 1964. Superstjernen Fernando Torres spiller sin unge alder til tross sin 50. landskamp i dag. Han leder angrepet sammen med David Villa.

Russlands landslagssjef, Guus Hiddink, blir førstemann som leder to land i EM. Han var sjef for hjemlandet Nederland i 1996. ## ALT OM EM: