Jerv-Levanger 4-2:

Levanger fikk sesongens største opptur med brakseier over Brann, fulgte opp med å tape luftkrigen mot Jerv i Grimstad.

Seiersrusen hadde knapt lagt seg etter Levanger Fotballklubbs største skalp i historien, før et tøft oppgjør mot hjemmesterke Jerv på Levermyr sto på agendaen.

For selv da de færreste klarte å holde seg igjen for å ikke ta av etter 4-2 over fotballnavnet Brann, gjorde midtbanespiller Ørjan Hopen det klart at oppgjør mot antatte bunnrivaler som nyopprykkede Jerv var minst like viktige for å klare den viktigste målsettingen for 2015: Holde plassen i 1.divisjon på første forsøk.

På en dårlig gressmatte Levanger ikke hadde sett siden 0-5 i serieåpningen borte mot det tredje opprykkslaget Åsane, ble det tøft mot grimstadværingen som ikke har tapt på hjemmebane under ledelse av trener Steinar Pedersen.

To baklengs på dødball

Og den gamle Start-legenden, som i sin tid vant mesterligaen som spiller med Borussia Dortmund i 1997, så ikke ut til å frykte at den kruttsterke rekorden skulle ryke da Ohi Omijuanfo stiget til vers og stanget inn et hjørnespark etter ti minutter – til 1-0 for vertene.

Som også brukte et hjørnespark for å senke Ranheim i forrige serierunde. Dermed kunne det se ut som terrorisering i lufta har vært resepten for å senke trønderske lag i 1.divisjon denne sesongen, en hypotese som neppe ble svekket da samme Omijuanfo doblet Jervs ledelse – på hjørnespark.

Scoret med hånda sist – ingen tvil denne gangen

2-0 så ut til å bli pauseresultatet mot et Levanger-lag som ikke lignet på det som slo Brann. Men like før lagene gikk i garderoben, kviknet Daniel Stensland til. Et nydelig raid hadde fortjent en bedre skjebne enn at tverrliggeren skulle stå i veien. Så syntes også Benjamin Stokke – som fikk en enkel jobb med å bredside returen i nettet på åpent mål.

Dermed fikk Levanger et håp med ettmålunderlege til pause.

Samme resept – samme resultat

Som fort ble til to mål bak etter hvilen og da er det bare å gjette hvilken oppskrift som la grunnlaget for hjemmelagets tredje scoring: Et hjørnespark. Nok en fast situasjon og nok en gang den tidligere Lillestrøm-spilleren. Ohi Omijuanfo dukket opp alene da ballen falt ned etter en duell – og med sin tredje scoring med samlet avstand på ti meter fra mål sikret også en hovedrolle i Levangers-spillernes mareritt når kampen skal spilles av i trønderhodene.

Like etter var Benjamin Stokke nær ved å sikre ny redusering, men skuddet gikk like utenfor fra kloss hold.

Spikeren i kista

Da Christoffer Myhre satte inn 4-1 12 minutter før slutt, for ordens skyld etter en kontring og ikke en dødball, var utdelingen av poengene avgjort. Det til tross for at Lars Emil Flakk kunne redusert like etter – på en dødball.

Dermed var Simen Sandmæls redusering fem minutter på overtidkun av akademisk betydning for et Levanger som tapte 2-4 i Grimstad.