Hønefoss-Ranheim 2-2

Med et Ranheim-lag med kun én seier og sju poeng på ti seriekamper, ble

Viktigheten av kampen ble ikke mindre av at et Hønefoss-lag i tilsvarende situasjon sto på motsatt banehalvdel, laget som endte Ranheim eventyrlige seiersrekke da de snudde 0-1 til 2-1 på samme arena for elleve måneder siden.

Og siden den gang har pilen pekt nedover for det som da var det eneste laget som holdt følge med opprykkslagene Sandefjord og Tromsø. For med en realhøstsprekk, der 4-1-seieren over Hønefoss var den siste før laget tapte fire av fem siste kampene, røk Trond Nordsteiens menn ut av opprykkskampen – noe som var starten på en nedtur.

Og med èn seier på til sammen 15 kamper, eller en halvsesong, så Ranheim-styret seg nødt til å ta grep, og onsdag fikk Nordsteien sparken. Assistentrener Svein Maalen rykket frem i køen – med søndagens «sekspoengskamp» mot Hønefoss som den første oppgaven.

Det med en gammel ringrev i hovedrollen.

Offensiv Ranheim-start

Ranheim kom til en halvsjanse allerede innenfor de første fire minuttene da lagets soleklare toppscorer, Mads Reginiussen, testet skuddfoten fra tolv meter. Men der samme Reginussen fant lengste kryss fra 25 meter i tilsvarende oppgjør i fjor, fant han rad 8 på tribunen da ballen falt ned til ham i feltet.

Men det var et signal om hva som skulle komme for et offensivt Ranheim-lag. Kristian Rømo Skilles første kamp fra start i 1.divisjon ble benhørlig markert med et raid på høyresiden – og kronet med Robert Stenes relativt enkle avslutning fra kort hold til 1-0 for Ranheim.

Og da kunne det se ut som Ranheim koblet grepet i kampen, men på etter å ha stått høyt på en dødball fikk trønderne trøbbel bakover da unggutten Ibrahima Drame fikk fritt spillerom. Hønefoss-spissen fikk ta i mot et langt oppspill, snudd seg og satt på turboen. Eirik Malmo ble rett og slett fraløpt og uten sikring kom Drame alene med Even Barli – og kunne enkelt bredside 1-1 i hjørnet etter 15 minutter.

Nær 2-1

Som kunne blitt til 2-1 for Hønefoss midt i omgangen da Øyvind Hoås lekte seg inn i Ranheim-feltet. Moldenseren chipet ballen på bakre stolpe der Miguel Hamutenya sto mutters alene. Heldigvis for et hardt presset Ranheim-lag bommet backen på ballen i en alt annet enn presset situasjon.

Like etter testet Mads Reginiussen skuddfoten fra langt hold – men ble stoppet Hønefoss-keeperen. Før Robert Stene avrundet en underholdende første halvtime med å avslutte like utenfor da han vendte på en femøring like utenfor 16-meteren.

Tempoet i kampen dalte det siste kvarteret av 1.omgang og lagene gikk inn til pause med 1-1. ## Ranheim-kommando

Ranheim tok raskt kontroll over kampen i 2.omgang. Hønefoss ble en offer for en kombinasjon av å bli presset tilbake og det å legge seg bakpå, mot et Ranheim-lag som sendte mange bein i angrep. Det viste seg spesielt etter ti minutter da Ranheim-spillerne nærmest sto i kø for å fyre av mot Hønefoss-målet, men til slutt ble ballen rullet opp til Kristoffer Løkberg – som kun traff kneet til Robert Stene med en halvpanisk avslutning.

Og der Ranheim ikke klarte å utnytte ballinnehavet, var vertene klinisk da de endelig fikk kontroll over ballen etter 62 minutter. For da vertene en sjelden gang klarte å holde mer enn tre trekk på ballen, endte nettopp trekk nummer tre i bakrom på Kevin Beugre. Hønefoss-spissen smatt mellom Ranheim-stopperne og loppet over Even Barli fra meget spiss vinkel – men ved hjelp av stolpen gikk ballen i mål til en litt flatterende hjemmeledelse. Da mest målt ut fra spill, trykk og tendenser, men ikke nødvendigvis ut fra store sjanser.

Tendensen med godt Ranheim-spill uten å skape de største farlighetene fortsatte da Mads Reginiussens skudd fra 17 meter ikke fikk mange opp av stolene, tross at avslutningen gikk halvannen meter til side for mål.

Hamret inn utligning

Da ble det adskillig farligere da kvarteret gjensto. Et oppspill langs bakken fra Kristoffer Løkberg fant Asgeir Snekvik i mellomrommet. Han fulgte opp med å legge igjen på et touch til Robert Stene, som fyrte ballen mot mål. Det resulterte i et gisp hos publikum som rask ble snudd til lettelse da smellet fra reklameskiltet var et tegn på at ballen suste like utenfor.

Og åtte minutter før slutt kom den fortjente utligningen. Innbytter Jo Sondre Aas fant arbeidsjernet Løkberg som trykket ballen inn i feltet. Samme kraft og beslutsomhet gikk gjennom Robert Stene – som hamret ballen i nettet via stolpen fra elleve meter.

Matchvinnerinvolvering

Ranheim gikk etter mål nummer tre og var nær ved flere farlige tilløp. Men istedenfor matchvinnerscoring, måtte bortelaget belage seg på en matchvinnerblokkering da Hønefoss kontret på overtid. Målscorer Beugre kom nesten helt gjennom, men da han skulle hamre ballen i mål, kastet Ranheim-kaptein Are Tronseth seg i veien og blokkerte en sikker scoring.