Seriemester Molde hadde årets spiller i Magnus Wolff Eikrem, og flest spillere på årets lag hos samarbeidsavisene i 100 % Sport.

Tradisjonen tro har vi også plukket ut et flopplag. Her har vi ikke bare sett på snittpoeng på spillerbørsen – vi har også tatt hensyn til overgangspris/lønn og forventninger.

  • Enig eller uenig? Ta debatten under

Flopplaget 2012:

Keeper:

Jon Knudsen, Stabæk/FFK:

Han var fast på landslaget, og fast på et Stabæk-lag som kjempet i toppen. Så ble han skadet og kom seg aldri inn igjen på laget. Da han signerte for Fredrikstad, ble dette sett på som en kjempeovergang. Men det ble en ny nedtur her, både for ham og laget. Trist avslutning på en god karriere.

Forsvar:

Peter Ankersen, RBK:

RBK hadde store forventninger til den unge dansken. Men under et halvt år etter at han signerte for Rosenborg, reiste Ankersen hjem til moderklubben Esbjerg. I serien ble det kun fire kamper fra start, og seks kamper som innbytter. Var et godt stykke unna å kapre plassen til veteranen Jon Inge Høiland.

Lars Grorud, Brann/FFK:

Etter å ha imponert i Sogndal, ble Grorud hentet til Bergen. Her klarte han aldri å kjempe seg til fast plass, og denne sesongen var han såpass ute i kulden at han fikk gå til Fredrikstad. Spilte bra med kamper der, men klarte ikke å redde FFK fra nedrykk.

Sean Cunningham, Stabæk:

Amerikaneren kom til Molde før 2011 sammen med Joshua Gatt. Mens Gatt har slått til i Molde, ble Cunningham leid ut til Stabæk. Men heller ikke her har Cunningham levd opp til forventningene som Solskjær må ha hatt til ham.

Jesper Westerberg, LSK:

Svensken var en av mange og spennende signeringer for LSK før sesongen. Men har skuffet stort så langt, i likhet med de fleste andre nykommerne.

Midtbane:

Alex Valencia, FFK:

Veteranen fra Bergen klarte ikke å gå foran og vise vei ut av nedrykksmørket. På bunn av FFK-børsen, og da kommer han med på årets floppelag.

Mohammed-Awal Issah, RBK:

Slet med lite spilletid i høst. Etter at Markus Henriksen dro til nederlandsk fotball har Jonas Svensson overbevist sentralt på midtbanen, og sammen med Mix Diskerud har han holdt ghaneseren ute av laget. I tillegg har Ole Selnæs stått foran i køen dersom Mix eller Svensson har vært skadet.

Stian Sortevik, Stabæk:

Stabæk fikk en trøstesløs sesong, og Sortevik var en av dem med lavest snitt på børsen. Derfor havner han på flopplaget – selv om det neppe var stilt altfor store forventninger verken til ham eller til Stabæk.

Johan Andersson, LSK:

Etter storspill i Stabæk skal svensken ha vært ønsket av en rekke klubber, blant dem Rosenborg, Tromsø og Fredrikstad. Midtbanespilleren skal visstnok motta en årslønn på 1,8 millioner kroner, pluss bonuser. Det har han på ingen måte forsvart til nå.

Angrep:

Veigar Páll Gunnarsson, VIF/Stabæk:

Alle husker drømmeduoen til Stabæk, Gunnarsson og Daniel Nannskog. Ble solgt til Vålerenga, der islendingen fikk lite tillit av manager Martin Andresen. Dro ”hjem” til Stabæk, men klarte ikke å levere noe i nærheten av det Stabæk-fansen husket fra sist. Har bestemt seg for å dra hjem til Island.

Thorstein Helstad, LSK:

Kom hjem til Norge, men ikke ”hem”. Lillestrøm har så langt ikke fått oppleve det Helstad i to perioder har gitt Brann-fansen. Det var knyttet store forventninger til den tidligere Frankrike-proffen, men Helstad sviktet i likhet med resten av LSK. Men kanskje kommer målformen i 2013?

Benken:

Jan Kjell Larsen, Stabæk

Benjamin Dahl Hagen, FFK/VIF

Tor Øyvind Hovda, Hønefoss

David Hanssen, Stabæk

Mads Hansen, FFK

Mads Stokkelien, Stabæk

Ricardo Santos, Sogndal

Erdin Demir, Brann