På spillerbørsen er det vel så viktig å ikke spille dårlige kamper som å slå til med en god her og der. Her er spillerne som har prestert jevnest og best på spillerbørsen til Stavanger Aftenblad, Aftenposten, Bergens Tidende, Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke, Adresseavisen og iTromsø i året som har gått.

Gullvinner Molde har ikke overraskende flest spillere på laget med sine fem, i tillegg til fire på reservebenken. Vålerenga fikk med to spillere på laget, mens sølvvinner Strømsgodset fikk én. Sandnes Ulf, Tromsø og Haugesund er også representert.

  • Hva synes du? Si din mening under!

Her er årets lag i en 4-3-3-formasjon:

Keeper:

Lars Hirschfeld, Vålerenga 5,41

I sin sjette sesong i norsk fotball viste kanadieren med det fengende mellomnavnet Justin at han fortsatt holder høy klasse. Har også tatt opp keeperhanskene for landslaget igjen og får gode kritikker, selv om han ble utvist mot Cuba i sommer. Slet med en skade på slutten av sesongen. 34-åringen har hatt en omflakkende karriere. Faktisk er Vålerenga den klubben han har spilt mest og lengst for, med 88 kamper over tre sesonger.

Forsvar:

Lars-Christopher Vilsvik, Strømsgodset 5,17

Nordmannen fra Berlin er blitt landslagsspiller i løpet av året og har etablert seg som en av seriens beste backer. 24-åringen er til å stole på på mer enn én måte. Denne sesongen spilte han hvert eneste minutt av hver eneste seriekamp. Han noterte seg for tre scoringer for sølvvinnerne denne sesongen.

Even Hovland, Molde 5,39

Den daværende Sogndal-spilleren var Norges kanskje mest ettertraktede fotballspiller etter forrige sesong. Molde fikk tilslaget og den spillende midtstopperen har fortsatt utviklingen. Kan fremdeles slurve noe, men er kanskje Norges mest elegante forsvarer, i hvert fall med ballen.

Vegard Forren, Molde 5,63

Trønderen har vært sett på som et enormt løfte i lang tid, og i 2012 har han slått ut i full blomst. Ikke bare ble han seriemester og fikk Kniksen-statuett som årets forsvarsspiller, men Forren er også i ferd med å etablere seg som Brede Hangelands selvsagte sidemann på landslaget.

Knut Olav Rindarøy, Molde 5,31

Er med sine 27 år den eldste og mest garvede i forsvarsrekken. Rindarøy er en hverdagsspiller, en som gjør det festlig å gå på kamp. Var med sine 26 kamper en av støttespillerne som sørget for at gullet forble i Romsdalen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GOD SESONG: Anel Raskaj (til høyre) er Sandnes Ulf sitt bidrag på årets lag. FOTO: NTB SCANPIX

Midtbane:

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 5, 58

Kom fra Halmstads BK, Fredrik Ljungberg og Niclas Alexanderssons tidligere klubb, med stempelet som det største talentet som noen gang hadde spilt for klubben. Kosovo-kapteinen har kanskje ikke levd opp til tittelen «Den nye Zinedine Zidane», men han er en av dem som har gjort at Sandnes Ulf kan holde seg i eliteserien. Tre mål på 21 kamper.

Magnus Wolff Eikrem, Molde 5,92

Årets spiller i eliteserien og naturligvis kaptein på årets lag. Tok nye steg i løpet av sesongen og ble, som han selv sier, mer stabil på et høyt nivå. Det eneste minuset må være at denne sesongen uteble scoringene, selv om 22-åringen fikk fire målgivende pasninger.

Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø 5,59

Enda en midtbanespiller med offensivt driv, men uten den helt store målteften. Støttespiller på et Tromsø-lag som enda en gang kjempet i toppen hele sesongen. Etter hvert etablert på landslaget med sine 19 A-landskamper. Trolig moden for større oppgaver snart.

Angrep:

Mohammed Fellah, Vålerenga 5,54

Pers i antall mål (6), målgivende (8) og dermed selvsagt poeng (14), men ikke i antall spilte kamper (25). Ettersom laget har mistet støttespillere har han fått – og tatt – mer ansvar og er en av dem som kan gå med hevet hode etter en sesong som for klubblaget må sees på som skuffende.

Nikola Djurdjic, FK Haugesund 5,39

Eliteseriens desidert farligste måljeger. Selv om han kun spilte halve sesongen i Norge, holdt han på å bli toppscorer med sine 12 mål. Serberen har også fortsatt å score mål etter overgangen til Allsvenskan og seiler nå opp som et hett salgsobjekt til et enda større utland.

Jo Inge Berget, Molde 5,28

Har alltid vært en elegant angriper med mye fotball i seg, men ankepunktet har alltid vært målproduksjonen. Denne sesongen hadde han en fot eller et hode med i 15 scoringer, hvorav han selv scoret åtte, deriblant det viktige målet på Marienlyst mot gamleklubben Godset.

Benken:

Rune Almenning Jarstein, Viking 5,37

Utskjelte Jarstein var en klippe i Vikings snuoperasjon og er enda en gang seriens beste norske keeper.

Martin Linnes, Molde 5,17

Som mange har gjort før dem fant Molde gull i 1. divisjon. Linnes kom fra Kongsvinger og viste klasse fra start.

Indridi Sigurdsson Viking 5,33

På dette laget henvises veteranene til benken, og 31-åringen fra Island var med på Vikings snuoperasjon under Jonevret som en stopperklippe.

Johan Lædre Bjørdal, Viking 5,25

Den elegante stopperen måtte gå omveier for å etablere seg i Viking, men denne sesongen viste at han hører hjemme i mørkeblått for alvor.

Daniel Berg Hestad, Molde 5,47

Det er aldri godt å vite om det er Molde som er gode fordi Daniel Berg Hestad spiller godt eller omvendt, men de to går hånd i hånd. To seriegull på rad sier sitt om midtbanesjefens sesonger.

Anders Konradsen, Strømsgodset 5,31

Bærebjelke, både på det gulljagende Godset-laget og for EM-klare U21-gutter. Enorm løpsstyrke.

Markus Henriksen, Rosenborg 5,33

Rakk 18 kamper og én scoring før han reiste til Nederland og AZ.

Steinthor Thorsteinsson, Sandnes Ulf 5,21

Spisskompetanse er det alle klubber leter etter. Thorsteinsson prøvespilte for flere, før Sandnes Ulf slo til. Thorsteinsson er kjapp, god til å kaste og flink til å få straffespark, noe alle trenger.

Joshua Gatt, Molde 5,17

Amerikaneren med etterbrennerne fikk fart på scoringene også denne sesongen, men det står kanskje litt på kondisen? Spilte kun fem hele kamper.

Davy Claude Angan, Molde 5,18

Kan til tider se sløv og uinspirert ut, men var kun ett mål unna toppscorerstatus og puttet flest for laget som vant gullet.

  • Enig eller uenig? Ta debatten under!