AaFK-trener Kjetil Rekdal forklarer stengningen av treningene slik:

– Vi vil rett og slett ha litt mer fred de siste dagene før cupfinalen. Treningene på torsdag og fredag blir stengt etter en halvtime, men spillerne er tilgjengelig en time på hotellet på ettermiddagen for pressen, sier Kjetil Rekdal til Sunnmørsposten.

– Skal dere øve på ting som dere vil holde skjult til cupfinalen?

– Nei, vi har ikke noen skjulte triks vi har tenkt å dra opp av hatten noen dager før kampen. Jeg tror ikke det er så mye spennende vi kan overraske Brann med, sier AaFK-treneren og ler.

Helt stengt lørdag

AaFK skal trene på Nadderud både torsdag og fredag, men trener på Valle lørdag. Den treningen blir helt stengt for både publikum og presse, og den blir mest sannsynlig brukt til formasjonstrening før den store dagen.

– Det er en helt spesiell kamp med veldig stor interesse rundt seg. Vi har vært veldig åpne hele veien, men akkurat på lørdag er det naturlig at vi får jobbe helt i fred. I dagene før cupfinalen vet vi hvordan media kommer til å sette spillere opp mot hverandre, sier han og utdyper:

– Vi vet hvordan det blir når media begynner å spekulere på hvem som får starte og hvem som blir vraket, sier Rekdal.

Trykk fra media

– Er du redd for at de yngste og minst rutinerte spillerne kan bli ufokuserte av trykket rundt laget?

– Både ja og nei. Ved å stenge store deler av treningene får vi tid til å konsentrere oss bare om oss selv, i stedet for at det kan bli for mange som observerer oss og kan være forstyrrende, sier han.

Brann har også valgt å delvis stenge treningene, men lørdagens trening blir helt åpen for både publikum og presse.

– Treningene på torsdag og fredag vil være delvis stengt, åpent i begynnelsen og slutten. Den siste treningen på lørdag blir helt åpen, sier mediesjef i Brann, Gorm Natlandsmyr til Sunnmørsposten.

Leggetid

– Hvorfor har dere valgt å gjøre det slik?

– Det er trener Rune Skarsfjord som har bestemt at det skal være slik. Tidligere har det vært slik at formasjonstreningen ikke nødvendigvis går dagen før kamp, sier Natlandsmyr.

AaFK-spillerne får fri på kveldene før cupfinalen til å gjøre det de vil. Rekdal vurderer om spillerne skal få beskjed om når de skal legge seg.

– Alle må være til stede når vi har fellesmåltider, men utenom det kan de stort sett gjøre som de vil. Jeg vurderer om de skal få leggetider, og de får selvsagt ikke lov til å gå på byen, sier AaFK-treneren og ler.