Oilers skal spille mot tsjekkiske HC Pilsen og slovakiske HK Nitra i gruppespillet av høstens mesterliga. Det ble klart da de 16 gruppene ble trukket i Zürich tirsdag ettermiddag.

Før trekningen hadde Oilers håpet på svensk motstand i Champions Hockey League. De to siste årene har det blitt turer til Tsjekkia, Sveits og Finland i gruppespillet av hockeyens mesterliga for Stavanger-laget.

— Spennende trekning

— Vi håper å møte noen nye lag til høsten. En motstander for Sverige hadde vært spennende. Vi satser på det, sa sportsdirektør Pål Haukali Higson til Aftenbladet før han reiste til Zürich for å overvære trekningen.

I stedet fikk Oilers altså motstand fra Tsjekkia og Slovakia i gruppe J.

— Sportslig sett er det en spennende trekning. Det tsjekkiske laget er favoritter, mens det slovakiske laget nok er på nivå med de beste lagene i Norge. Vi bør ha en god mulighet til å gå videre fra denne gruppen, vurderer sportsdirektør Higson.

Han medgir at Oilers nok ikke trakk de mest attraktive motstanderne rent publikumsmessig.

— Men om det blir som i fjor, med to bortekamper på to dager, vil det være kort reisevei mellom de to byene for de av supporterne våre som vil se oss spille på bortebane. Når vi spiller hjemme, så vet folk at det er spennende. Jeg tror det kommer bra med folk til DNB Arena uansett hva lagene vi møter heter, sier Higson.

Opptur i fjor

Mesterskapsformatet er det samme som i fjor, med 16 grupper bestående av tre lag hver. To lag i hver gruppe tar seg videre til sluttspillet i turneringen.

Stavanger Oilers var seedet på det laveste av de tre nivåene, og møter derfor lag som i utgangspunktet er bedre. Tsjekkiske Pilsen var rangert på det beste nivået. De svenske mesterne Frölunda toppet rankingen før trekningen.

Lag fra 13 land skal delta i neste sesongs Champions Hockey League. Fra Norge har Lørenskog fått plass i tillegg til Oilers. Gruppespillet starter 18. august. Hvert lag skal spille fire kamper (to borte, to hjemme). Svenske Frölunda vant turneringen forrige sesong.

I fjor ble Champions Hockey League en eneste lang opptur for Oilers. Hjemmeseirer over tsjekkiske Ocelari Trinec og finske Kalpa Kuopio sørget for 16-delsfinale mot Eisbären Berlin. Der ble det til slutt tap med 3-6 sammenlagt etter 0-3 borte og 3-3 hjemme.