— Vi håper å møte noen nye lag til høsten. En motstander for Sverige hadde vært spennende. Vi satser på det, sier Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

I dag setter sportsdirektøren i Oilers seg på flyet til Zürich for å overvære trekningen av gruppespillet i hockeyens mesterliga. Som serievinner og norgesmester er Stavanger-klubben selvskreven når de 48 beste ikke-russiske lagene i Europa skal møtes til høsten.

Mesterskapsformatet er det samme som i fjor, med 16 grupper bestående av tre lag hver. To lag i hver gruppe tar seg videre til sluttspillet i turneringen.

Kort sommerferie

Stavanger Oilers er seedet på det laveste av de tre nivåene, og kommer derfor til å trekkes mot lag som i utgangspunktet er bedre. De svenske mesterne Frölunda topper rankingen før trekningen. Tappara Tampere, som Oilers møtte i gruppespillet for to år siden, regnes som det nest beste laget i turneringen.

Lag fra 13 land er med i neste sesongs mesterliga. Fra Norge har Lørenskog fått plass i tillegg til Oilers. Gruppespillet starter 18. august. Hvert lag skal spille fire kamper (to borte, to hjemme). Frölunda vant turneringen denne sesongen.

I fjor ble Champions Hockey League en eneste lang opptur for Oilers. Hjemmeseirer over tsjekkiske Ocelari Trinec og finske Kalpa Kuopio sørget for 16-delsfinale mot Eisbären Berlin. Der ble det til slutt tap med 3-6 sammenlagt etter 0-3 borte og 3-3 hjemme.

Jakter forsterkninger

Oilers-direktør Higson jobber i disse dager med å sette sammen et slagkraftig lag til neste sesong. Førstevalget er å hente norske erstattere for spillere som Mathias Trettenes og Stian Høygård – som begge forsvinner. I tillegg er sjansene gode for at Johannes Johannesen skifter klubb og liga i løpet av sommeren. På toppen kommer store utskiftninger blant de nordamerikanske importspillerne.

— Vi jobber fortløpende med å forsterke laget, og da står norske spillere øverst på ønskelisten, sier Higson.

Han legger ikke skjul på at en spiller som Martin Røymark, som nå er klubbløs etter mange sesonger i Sverige, kan være aktuell.

— Norske landslagsspillere som står uten klubb er alltid interessante, sier Higson.