Rio Kanekatsu var den eneste av de ti straffeskytterne som misset. Hun skjøt både over og utenfor mål, og dermed kunne Kim Pom-ui sette inn det avgjørende skuddet og gjøre Nord-Korea til J17-mester for annen gang.

Landet kunne feire VM-gull også for åtte år siden.

Selv om finalen endte 0-0, viste begge lag fram fin angrepsfotball og skapte store sjanser i en kamp med høyt tempo og høy kvalitet.

Japan skapte de største sjansene, men greide ikke å utnytte dem.

Tidligere tok Spania bronsen ved å knuse Venezuela 4-0. Innbytter Lorena Navarro gjorde ekte hattrick i annen omgang.

Spania dominerte kampen stort spillemessig, men Eva Navarros scoring i det 17. minutt var alt som skilte lagene ved pause. Hennes navnesøster Lorena kom inn fra start i 2. omgang og punkterte kampen.

Hun scoret i det 53., 78. og 87. minutt da Spania revansjerte seg etter det stygge 0-3-tapet mot Japan i semifinalen. Også Venezuela fikk juling i semifinalen med 0-3 mot Nord-Korea og ble uten medalje etter å ha fått 0-7 på sine to siste kamper.(NTB)