Den 19 år gamle kombinertløperen var på hjemmebane i Midtstubakken lørdag og utfordret spesialhopperne. Drømmen var NM-gull, men Daniel André Tande ble for sterk. Riiber var best i finaleomgangen med 109,5 meter, men totalt måtte han se Tande 6,5 poeng foran seg.

— Jeg får bare prøve igjen, sa Heming-gutten og var meget godt fornøyd med sølvmedaljen.

— Det hadde vært deilig å klå alle disse gutta, men akkurat i dag var jeg ikke sterk nok mot Daniel i første omgang, og da blir det slik, forklarte han.

Neste sjanse kan komme på Lillehammer andre helgen i desember dersom han klarer å kjempe seg inn på hopplaget.

— Det hadde vært kult. Jeg har en drøm om å få hoppe verdenscup på Lillehammer. Jeg vil gjerne konkurrere mot spesialistene for å få ut det aller ytterste. Det er lett å falle ned et nivå i hoppongen, men her må man være helt på og få ut sitt beste, sa Riiber.

Imponert hoppsjef

På sletta sto hoppsjef Clas Brede Bråthen og lot seg imponere – igjen.

— Han er en skihopper som holder et meget høyt internasjonalt nivå. Jeg tror jeg kan påstå at i moderne tid er det ingen kombinertløper som har holdt så høyt hoppnivå. Fortsetter han slik, kan det bli noen kjedelige kombinertrenn i vinter, sa Bråthen med et stort smil.

— Ja, hadde dette vært et kombinertrenn ville jeg hatt gode forutsetninger for langrennet, mente kombinertløperen selv om dagens hopping.

Han er blitt spurt før, det ble gjentatt i Midtstubakken lørdag og kommer til å bli melodien mange ganger fremover: Er det ikke fristende å bli spesialhopper?

— Det er kombinertløper jeg er, og det er det jeg brenner for. Det er en mye kulere kombinasjon enn dette, for dette er bare én enkelt idrett, sa Jarl Magnus Riiber.

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene: