Før 16. mai-kampen ønsket Brann-supporterne å bruke regnbueflagget som cornerflagg for å markere seg i#tacklehomophobia-kampanjen. Det fikk de ikke lov til av NFF. Siden har FIFA bekrefetet at det ikke bryter med FIFAs reglement for denne type markeringer.

Her blir et av regnbueflaggene montert av frivillige i forkant av 2. divisjonskampen mellom Lyn og KFUM. Foto: www.kladd.no/Lars Opstad

– Med tanke på denne saken, vil ikke bruk av regnbueflagg bryte noen av FIFAs spilleregler. Vi anser det heller ikke som kommersiell reklame, skriver Gerd Dembowski, leder for Mangfold og Antidiskriminering i FIFA, gjengitt hos fotballbladet Josimar. Saken har vekket stort engasjement og Lyn trosset NFF sitt forbud og brukte regnbueflagget som cornerflagg i kampen mot KFUM Oslo. Men TIL kommer ikke til å gjøre en slik markering hjemme mot Odd, selv om NFF nå snur i saken.

– Det har ikke vært et tema til oss. Vi er veldig positive til kampanjen og støtter likestilling og er imot diskriminering i fotballen, men det har ikke vært vurdert hos oss, sier administrerende direktør i TIL, Ulf Johansen til iTromsø.

– Vi har de vanlige cornerflaggene, så vi kommer ikke til å gjøre noe slikt i kampen mot Odd, legger han til.