Det var en følelsesladet Hødd-trener som tirsdag offentliggjorde at han har bestemt seg for å gi seg som Hødd-trener etter årets sesong.

— Jeg sa det den dagen jeg fikk jobben: Jeg var stolt. Og den dag i dag er jeg fortsatt stolt over det jeg har gjort for Hødd, sier Hødd-treneren.

For meg er tidspunktet helt uproblematisk.

Samtidig fortalte han om en hverdag som har krevd ekstremt mye. Den siste tiden har han grublet mye. Konklusjonen er at han ønsker å bruke tiden framover annerledes. I det han takket klubben, lagkameratene og ikke minst familien slet han med å holde følelsene tilbake.

— Fotballen er intens, den er altoppslukende. Det er et tøft yrke som krever hundre prosent hele tida. Det er grunnen til at jeg føler jeg trenger ei pause, sier Hødd-treneren.

Eid gir seg som klubbens hovedtrener, men gir seg ikke i klubben. Nå går han tilbake til jobben som markedssjef.

— Det er en jobb jeg ser fram til. Samtidig vet jeg at jeg kan ses meg selv i speilet og si at jeg har gjort mitt. Det er jeg stolt over, sier Sindre Eid.

Og den dag i dag er jeg fortsatt stolt over det jeg har gjort for Hødd.

Bevisst tidspunkt

Eids avskjedsmelding kom overraskende på de fleste i Hødd-miljøet. For bare to uker siden fortalte Hødd-leder Bård Dalen at Eid var klubbens førstevalg til en ny periode. Samtidig virket Sindre Eid ganske positiv til å fortsette.

— Det er klar at det var et vanskelig valg. Isolert sett er jobben som fotballtrener utrolig morsom. På den annen side har jeg reist på bortekamper hvert år fra 1991 til 2015 nå. Det sier seg selv at jeg har brukt mye tid på fotballen, sier Eid.

Offentliggjøringen av Eid-avskjeden skjer bare få dager før Hødd skal ut i årets viktigste kamp. Dersom Sandnes Ulf tar poeng hjemme mot Ranheim søndag, er Hødd avhengig av seier mot Brann i Bergen søndag.

— Vi ble internt enige om at vi ønsket å offentliggjøre det nå, fortalte daglig leder Andrè Nevstad.

Sindre Eid mener dessuten det kan være positivt for poengsjansene i Bergen at spillerne vet om hans beslutning.

— For meg er tidspunktet helt uproblematisk. Jeg tror spillerne er minst like motivert, om ikke mer. Forhåpentligvis kan dette gi ekstra motivasjon, sier Eid.

Eid-beslutningen betyr at Hødd nå må ut på trenerjakt. Foreløpig har ikke letingen begynt.

— I dag er vi åpne for alt. Vi vet hvilken type vi vil ha og jobber utifra det, sier styreleder Bård Dalen.