Sunds Simen Thomassen var langt nede etter at laget hans ikke kom til A-sluttspillet. Foto: HÅVARD BJELLAND

EKEBERGSLETTA (bt.no): Mens Notodden hoppet i ring av glede, lå Sunds spillere strødd på Ekebergsletta med hendene foran ansiktet. Under hendene strømmet tårene. Sotra-guttene var knust. Det samme var drømmen om avansement til A-sluttspillet.

TÅREVÅT: Simen Thomassen var langt nede da sluttsignalet gikk. Foto: HÅVARD BJELLAND

— Vi hadde håpet å komme minst til kvartfinalen. Akkurat nå føles alt bare sykt trist, sier Thomas Midttveit (12).

Røk på målforskjell

De tapte riktignok ikke den avgjørende kampen mot laget fra Telemark, men et uavgjort-resultat var ikke nok. Før kampen hadde lagene like mange poeng, men Notodden hadde bedre målforskjell.

Så da dommeren blåste i fløyten på stillingen 2-2, var det over. Notodden tok seg videre på Sunds bekostning.

— Det er morsomt å spille Norway Cup, men det er så surt å tape på målforskjell, sier Simen Thomassen med tårer langs kinnene.

- Hadde fortjent bedre

Det var han som sendte Sund i ledelsen, da han fikk stå alene i boksen og tuppet inn 2-1-målet i annen omgang. I den første hadde Notodden først tatt ledelsen, mens Midttveit utliknet bare minutter senere.

Sund holdt lenge unna mot slutten av kampen, men på en corner fikk Notodden scoringen de trengte. De var videre.

SENDTE SUND I LEDELSEN: Simen Thomassen tente håpet om avansement da han satte inn 2-1-scoringen i annen omgang. Foto: HÅVARD BJELLAND

— Vi forsøkte å forsvare oss så godt som vi kunne, men vi klarte det ikke. Vi ga alt vi hadde, og jeg synes vi hadde fortjent bedre, sier Thomassen.

Fratatt scoring

Snakkisen etter kampen var likevel ikke det avgjørende målet. Det var målet Sund aldri fikk. Et skudd i første omgang gikk nemlig i stangen via keeper og så vidt over målstreken. Det fikk ikke dommeren med seg, og vinket spillet videre.

— Jeg så at den var inne. Det gjør alt ekstra kjipt, sier Thomassen.

Tross uavgjortresultatet var trener Ronny Thomassen fornøyd med lagets prestasjon.

— Det føles surt, jeg kan ikke si noe annet. Jeg tror kanskje ballen var inne to ganger uten at vi fikk mål, sier han, og sier at han følte med guttene som lå strødd tårevåt på gresset etter kampen.

— Det overrasket meg litt at de tok det så tungt, men det viser bare hvor stor glede de har av å vinne. Det viser de på banen også, for de gir seg aldri, sier treneren.

Vil vinne B-sluttspillet

Nå skal Sund-guttene bruke resten av dagen på å fordøye nederlaget. Først skal de se klubbens jentelag i aksjon, så skal de bruke resten av tiden til å forberede seg til neste kamp.

For selv om de aldri tok seg til A-sluttspillet, får de nye sjanser i B-sluttspillet.

— Nå satser vi på å vinne B-sluttspillet. Det er jo en liten trøst, sier Midttveit.

Det er første gangen guttene er på Norway Cup. De lover å ikke la skuffelsen sette en demper på resten av opplevelsen.

— Det er veldig fint å være her. Det er stort, sier målscorer Thomassen.