Molde: – Det skulle jo være umulig å gå videre fra den gruppa vi havnet i, så da vant vi like greit den. Det trenger jo ikke være slutt på Europa-eventyret etter sekstendelsfinalen heller, håper Svein Erik Jenset, leder i Tornekrattet.

– Jeg har diskutert dagens trekning med noen kompiser, og vi vil jo helst ha enten ett lag vi kan slå, eller så vil vi ha verdens beste. Et litt kjedeligere lag midt på blir minst like vanskelig. Det bør bli folkefest uansett, slår Jenset fast.

Han trekker fram Borussia Dortmund som et av de største lagene Molde kan trekke.

— Steike artig

– Det hadde vært fantastisk. Da ville vi fått en oppvisning i tribuneshow både her på Aker Stadion og bortekampen. Sportslig vil man kanskje heller ha Augsburg eller Spara Praha, selv om Øst-Europa i februar ikke frister mest, sier Jenset.

Han har vært med klubben på bortetur til Armenia og Glasgow i høst, og er storfornøyd med opplevelsene i Europa League.

– Det har vært steike artig. Det er dette vi lever for, flomlys og hymne. En sikkelig gulrot å få slike store kamper etter at sesongen normalt er over, og mot lag vi vanligvis ikke møter.

Han mener det bør bli fullt hus på hjemmekampen uansett vær og motstander. Forhåpentligvis vil publikum hjelpe Tornekrattet med å lage liv og trøkk på tribunene.

— Uansett lag blir det bra

– Vi er det eneste norske laget som spiller kamp som betyr noe i februar, så da må folk stille opp. Vi får si som Ole Gunnar, «vi takker for det vi får og gjør det beste ut av det», sier Jenset, som forbereder seg på å følge med på trekningen på nett klokka 13. En annen som med spenning skal følge med på trekningen er markedsdirektør i Molde Fotballklubb, Oddvar Talset, som gleder seg til neste runde.

– Uansett lag blir dette veldig bra. Vi har hatt veldig spennende lag så langt, og det blir helt sikkert spennende i neste kamp også. Det er stort for klubben at vi skal spille sekstendelsfinale, så vi gleder oss, sier Talset.

– Sekstendelsfinale i Europa League er langt fra hverdagskost, så det bør bli folkefest uansett motstander. Det er viktig å komme videre, og vi ser at når vi har spilt mot store lag har vi prestert godt, sier Talset, som venter at det blir store øyeblikk også i februar.

Han oppfordrer publikum til å prøve å hjelpe laget, sjøl om man ikke kjenner spesielt godt til motstanderlaget.

– For klubben er det jo kjærkomment økonomisk sett. Og det er veldig sportslig utviklende. Dette går jo normalt sett hånd i hånd, sier markedsdirektør Talset.