AMSTERDAM (Rbnett): Ole Gunnar Solskjær var raus med godordene etter at uavgjortresultatet i Amsterdam sikret MFK en historisk gruppeseier i Europa League.

— Det er en stor bragd å ligge under, komme tilbake og få uavgjort her. Guttene skal være stolte av hele denne høsten, og i dag. Ajax er et lag med kvalitet og historie, så dette er et stort øyeblikk i karrieren til spillerne, sa Solskjær etter kampen.

På pressekonferansen ble han spurt av en nederlandsk journalist hvorfor Molde-spillerne jublet så mye da dommeren blåste av, siden de var sikret avansement allerede før kampen på Amsterdam Arena.

— Vi har spillere med stolthet. Det var like bra tenning på trening kvelden før. Da spilte vi ung mot gammel, og det sto 4-4 før den avgjørende matchen. Jeg fryktet faktisk at noen skulle bli skadet. Alle i denne gruppa vil vinne hver eneste gang de spiller fotball. Det er så viktig for dem. Og det er derfor vi gjør slike prestasjoner som dette, sa Solskjær.

Daniel Berg Hestad kunne juble etter poenget.

Han mente det var svært sterkt å reise seg etter at det ble 0-1 og Joona Toivio måtte forlate banen før kvarteret var spilt.— Vi fikk et uheldig baklengsmål etter et frispark, men omorganiserte oss bra. Daniel kom inn og vi fikk ikke panikk. Vi skapte gode overganger og noen gode sjanser.

- Daniel Berg Hestad har vært framtredende i alle Europa-kampene tidligere i høst, hvorfor startet han ikke mot Ajax?

— Vi må tenke litt på framtida, også. En dag er ikke Daniel med lenger, og da må vi kanskje spille i et alternativt system. Du kan lett bli trykt bakpå i 4-5-1 på bortebane. Nå ble vi for så vidt det i starten i dag også, men 3-5-2 kan være noe vi skal spille oftere i framtida, svarte Solskjær.

Han vil helst ha både posen og sekken full når 16-delsfinalen skal trekkes mandag; et lag som både trekker mye folk og som Molde kan slå. Han mener alt er mulig i neste runde.

— Vi kan vinne mot de fleste, og dette blir uansett god trening for årene som kommer. Neste år blir den viktigste jobben å prestere og vinne i serien. I 2017 skal vi spille enten i Europa League eller i Champions league. Vi må ut i Europa igjen med en gang, sier Ole Gunnar Solskjær.