Moss FK som vant eliteserien i 1987 har hatt noen tunge år og rykket i fjor ned fra 2. til 3.-divisjon med omleggingen av seriesystemet.

Men nå har de fått med seg Tromsø-veteran Morten Giæver (34) i en rolle som spillende assistenttrener.

– Dette var en fin mulighet for meg til å starte på en mulig trenerkarriere. Moss er en veldig spenennde klubb å komme til med den historien de har og det er mange muligheter med den store interessen og engasjementet som er rundt laget, sier Morten Giæver til iTromsø.

Var nært TUIL

Giæver har bodd på Østlandet i mange år, men var i år nærmere en retur til Tromsø enn mange ganger tidligere.

– Det var nærmere denne gangen enn tidligere, men det gikk ikke helt. Det har med totalpakken å gjøre, jeg fikk det ikke helt til å gå med jobb ved siden av. Uansett for min del er det ikke sikkert at jeg hadde valgt Tromsø denne gangen heller, dette var en utrolig fin mulighet for meg, sier 34-åringen.

Som ikke utelukker at han vil spille for TUIL igjen.

– Toget har absolutt ikke gått til å spille for eller ha en rolle i TUIL. Vi har en veldig god kontakt og den døren er ikke lukket, understreker Giæver.

Tar trenerkurs

Giæver kommer nå til å starte på trenerkurs, der Moss har sagt at de vil være behjelpelig.

– Det setter jeg stor pris på, sier han.

Klubben vil trolig være en av favorittene til å rykke opp.

– Det viktigste nå er å bygge lagg, klubb og kultur og få med byen opg næringslivet. Det er et kjempeengasjement rundt klubben, men det er det viktigste nå og være med å bygge opp noe, ikke nødvendigvis et opprykk, sier Giæver.