Paris Saint-Germain var raskt tilbake på vinnersporet etter mesterligatapet for Barcelona. Ezequiel Lavezzi scoret tre mål i lørdagens 6-1-seier mot Lille.

Toppscorer Zlatan Ibrahimovic soner utelukkelse, men PSG hadde ingen problemer med å sørge for måljubel mot et lag som hadde vunnet seks av sine sju foregående kamper.

Maxwell scoret ledermålet etter 25 sekunder, før en Lille-spiller hadde rørt ballen. Edinson Cavani scoret to ganger, mens Lavezzi overgikk ham. Det var hans første hattrick i Ligue 1, og PSG kunne notere sin største serieseier siden april 2012. Det ga laget tre poengs luke til Lyon på tabelltopp. Gullrivalen spiller søndag kveld borte mot Reims.

– Etter skuffelsen over å være ute av mesterligaen måtte vi fokusere på serien igjen, og det har forberedelsene våre handlet om de siste dagene. Det var godt å score mange mål, og vi vil gjerne fortsette slik, sa PSG-trener Laurent Blanc.

Vending

– Lavezzi er et eksempel på hvordan ting kan snu. Han har hatt mange sjanser, men utnyttet veldig få. I dag gjorde han hattrick, sa Blanc om spilleren som hadde bare fire seriemål før lørdagens kamp.

Lille begynte å lukte på europacupplass etter sin knallsterke resultatrekke den siste tiden, men laget ble utspilt og påført sitt største tap i serien siden 1985. Det var ikke bare glede for PSG, som mistet keeper Salvatore Sirigu og Serge Aurier med skader i første omgang.

Gjestenes Sebastien Corchia ble utvist da han dyttet Lavezzi over ende og forårsaket straffesparket Cavani omsatte i 5-1, mens Lavezzi selv satte punktum.

PSGs håp om mesterligatriumf er ute, men laget kjemper fortsatt om en historisk fransk trippeltriumf. Ligacupseieren er allerede i boks, og både serie og cup kan følge.

Konradsen avgjorde

De to første kampene i helgens franske serierunde ble veritable målfester. Fredag tapte Marseille 3-5 hjemme for Lorient. Jordan Ayew scoret to ganger for gjestene på sin gamle hjemmebane.

Like målrike var ikke lørdagens kveldskamper. Anders Konradsen ble matchvinner i siste minutt da Rennes slo Nice 2-1. Den norske landslagsspilleren ble byttet inn midt i annen omgang, da stillingen var 1-1. Det var Nice som presset på for seier i sluttminuttene, men i stedet avgjorde Konradsen for hjemmelaget.

Han så at gjestekeeper Joris Delle sto for langt ute og sendte ballen over ham og i mål.

Delle er reservekeeper for Nice, men han kom inn da førstevalget Simon Pouplin måtte ut med en skade i beinet halvtimen før slutt.

Eric Bautheac ga Nice ledelsen i første omgang, men Sanjin Prcic utlignet for Rennes rett etter pause.

Rennes festet med seieren grepet om 9.-plassen og er bare poenget bak Lille på plassen foran.