BRANN STADION (bt.no): "Nå skulle dere hatt voks i håret!" smeller det fra Lars Arne Nilsen i retning Robert Hauge og Kenneth Mikkelsen når BT ber om et bilde inne på Stadion.

Bare to uker er gått siden de hilste på hverandre før Nilsens første Brann-trening, men tonen har for lengst rukket å bli kameratslig. Mens mange fotballtrenere bringer med seg sine egne assistenter når de kommer til en ny klubb, har Nilsen arvet et helt team fra forgjengeren Rikard Norling, sett bort fra Simon Hollyhead som fikk sparken sammen med svensken. Hauge, Mikkelsen og keepertrener Dan Riisnes er trioen som skal hjelpe Nilsen til suksess. Den tidligere Hødd-treneren medgir at han var "veldig spent" på hvordan samarbeidet skulle gå.

Sjekket assistentene ut

— Jeg sjekket jo litt ut før jeg kom hit, og fikk veldig gode tilbakemeldinger på teamet som var her. Jeg hadde ikke tort å gjøre det på denne måten hvis gikk ikke fikk høre at dette var gutter som er hundre prosent og dyktige faglig. Kjemien var der med en gang jeg kom inn i garderoben, det følte i hvert fall jeg, sier Nilsen.

Spesielt for én mann synes hverdagen under sotraværingen å være radikalt forskjellig fra slik den var under Rikard Norling. Kenneth Mikkelsen ble hentet til Brann av Rune Skarsfjord, og fungerte til og med som hovedtrener i én kamp etter at Skarsfjord forsvant på tampen av 2013-sesongen. Under Norling ble Mikkelsen imidlertid tildelt en høyst perifer rolle, på treningene var han stort sett ren tilskuer, eller det man litt slemt kaller en kjegleflytter på fotballspråket.

- Ønsker å bidra

— Jeg var veldig involvert i teamet til Skarsfjord, og langt mindre involvert i teamet til Rikard. Det er opp til hovedtrener å bestemme hvordan en ønsker å bruke teamet sitt. Utover det har jeg ingen kommentar til akkurat det, sier Mikkelsen.

At han trives langt bedre i sin nye rolle, synes tydelig.

— Jeg mener selv at jeg har kunnskap som Brann har bruk for. Jeg ønsker å være med på å bidra og bruke meg selv, det er derfor jeg er her, sier Mikkelsen, som får ros av sin nye sjef.

— Jobben min er å få mest mulig ut av spillerne, men det gjelder også teamet rundt meg. Jeg må bruke dem på det de er gode på. Mikkelsen har masse erfaring og kunnskap om fysisk trening, og jeg synes han har startet veldig bra. Han er svært engasjert, og når han får brukt det han er god på, blir han god også, sier Nilsen.

Motkrefter

Robert Hauge, som i motsetning til Mikkelsen var en sentral brikke for Norling, føler ikke at hans rolle er endret etter trenerskiftet.

— Mine arbeidsoppgaver er der som tidligere. Samarbeidet har gått knirkefritt, for Lars Arne har en personlighet som passer veldig fint i klubben, sier Hauge.

— Alle disse tre (Riisnes, Hauge og Mikkelsen) sitter på en kunnskap som jeg trenger, i og med at jeg er ny. Jeg har de motkreftene man skal ha i et team, dette er folk som har meninger. Vi diskuterer og sparrer oss frem til løsninger, selv om jeg selvfølgelig tar avgjørelsene.

Han forteller at det å ta med seg egne assistenter aldri ble et tema i forhandlingene med Brann.

- Er det aktuelt for deg å hente inn andre i trenerteamet i løpet av sesongen?

— Det har ikke vært diskutert, og jeg føler at jeg trenger folk som kjenner klubben. Om det kan bli aktuelt, kan jeg ikke svare på, sier Nilsen.