— Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd. Jeg er her for å spille flest mulig kamper, og nå har jeg spilt tre minutt på de tre første eliteseriekampene. Så nei, jeg er ikke fornøyd med situasjonen, sier Lædre Bjørdal.

(krever innlogging) 29-åringen ble hentet fra sidelinja i danske AGF, og ble en slags redningsmann i midtforsvaret på veien mot Rosenborgs seriegull i fjor høst. Lædre Bjørdal startet 13 av de 14 siste kampene i serien, og med egersunderen på banen ble det 10 seiere og 3 uavgjorte kamper. Likevel slapp laget inn nesten et mål i snitt i høstsesongen.

Så vrakingen tidlig

Etter en vinteroppkjøring hvor forsvarsspillet har stått øverst på prioriteringslista, har Lædre Bjørdal igjen havnet på sidelinja. Han hevder han tidlig skjønte at det gikk den veien.

— Jeg så ganske tidlig at jeg kom til å bli vraket. I oppkjøringen, da vi spilte med Tore og Hólmar ganske tidlig, skjønte jeg at jeg mest sannsynlig ikke kom til å starte slik jeg hadde håpet på, sier han.

Eyjólfsson og Reginiussen ble drillet som makkere i kampene mot FC København og FC Rostov på tampen av februar. Der og da var stopperkampen i realiteten avgjort.

— Ikke veldig tålmodig

Lædre Bjørdal applauderer jobben som forsvarskollegene har gjort så langt denne sesongen, og er opptatt av å ikke framstå som sutrete, men legger samtidig ikke skjul på at han liker benketilværelsen svært dårlig.

— Jeg synes det er positivt at de som har spilt har gjort det godt. Vi slipper til få sjanser, og har kun sluppet inn et mål – så de har spilt bra. Men jeg er ikke fornøyd med å sitte på benken, og jeg er ikke en veldig tålmodig type.

— Jeg vil spille, og vil være med å bidra. Det får jeg ikke gjort akkurat nå. Jeg har en fin dialog med Kåre, og han vet at jeg ikke er fornøyd. Og sånn skal det nesten være i en klubb som Rosenborg. Jeg regner med at også de andre som ikke får spille heller ikke er fornøyde, sier han.

Luftet ut frustrasjon

Torsdag var det, på initiativ fra Jonas Svensson, frivillig trening for RBK-gutta. Tre mann stilte. «Gudi», Svensson – og Lædre Bjørdal. Stopperen tar de mulighetene han kan få til å «lufte ut».

— Jeg må trene, få ut litt frustrasjon, og være klar når muligheten kommer – for det er jeg sikker på at den gjør. Ting kan skje fort, og da må jeg være klar.

-------------- United-stjerne med såpe på hanskene sendte Løkberg til Ranheim. Hør siste utgave av «Rasmus&Saga» her eller abonnér på podkasten i iTunes.