Allerede før overgangsvinduet åpner offisielt 22. juli, har Rosenborg fått tre nye spillere på plass. Johan Lædre Bjørdal ble hentet fra AGF Aarhus, Magnus Stamnestrø fra Kristiansund og mandag ble tidligere Viking-spiller Yann-Erik de Lanlay presentert.

Om det kommer flere nye ansikter inn dørene på Brakka er usikkert, ifølge sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

— Det er vanskelig å forutse. Vi jobber kontinuerlig med å være i forkant når det gjelder spillerlogistikk. Mye av det er ikke forutsigbart fordi vi er på et nivå der det vekkes interesse rundt våre spillere. Vi vil gjerne verne rundt det vi har, så er det alltid en balanse mellom sport og økonomi, sier Bjørnebye.

Det er ikke kjent hvor mye Rosenborg betaler for de Lanlay eller hvor mye penger klubben har igjen å handle for i sommer.

— Vi får se litt på hvor stort innhugg dette gjør i overgangsbudsjettet. Det er vanskelig å forutse et slikt budsjett, fordi det forandrer seg med eventuelle salg. Nå står vi foran et vindu vi ikke helt vet utfallet av, så vi må være best mulig forberedt på alle scenarioer.

Avis hevder RBK er interessert i Gytkjær

Mandag kveld kom ryktene om et nytt, mulig spillerkjøp. Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet skal både Molde og Rosenborg ønske seg Haugesund-spiss Christian Gytkjær i sommer. Avisen skriver at det skal være konkret interesse for Gytkjær i begge klubbene, og at Haugesund nå håper det skal hjelpe til å presse prisen oppover.

— Ingen kommentar. Jeg ønsker ikke å kommentere spillerlogistikk, sier Bjørnebye om ryktene.

Passer perfekt

Mandag handlet uansett det meste om Yann-Erik de Lanlay. 23-åringen har signert en kontrakt ut 2019-sesongen og skal bli en del av et prosjekt for å få RBK ut i Europa igjen.

— Vi er veldig glad for å få dette til. Yann-Erik har vært sterkt ønsket lenge. Dette er et langsiktig prosjekt, og det var tydelig for oss at han vil vinne noe i Norge og være med oss med i Europa. Han er dedikert til å bygge opp Rosenborg igjen og er klar fra dag én, sier den sportslige lederen.

Denne sesongen har Rosenborg inntatt tabelltoppen med god hjelp fra lokale talenter. Pål André Helland, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson er alle unge og har nøkkelroller i startelleveren.

— Vi er nødt til å begynne å tenke på hvordan vi skal supplere de unge trønderne som har etablert seg og presterer ekstremt bra. Så får vi se hvordan vi skal fylle på med kompetanse utenfra. Yanni er et godt eksempel på en som passer inn i et slikt langsiktig prosjekt, sier han.