Tidligere Brann-trener Steinar Nilsen så Bergens stolthet rykke ned med ydmykende 1-4 sammenlagt mot Mjøndalen i går kveld.

– Det er veldig kjedelig at Brann må den veien. Samtidig er det en gang sånn at de har ikke vært bedre enn resultatene tilsier. Det som skjer med Brann er kjedelig for oss som har vært en del av den klubben, sier Nilsen.

Han peker på at Brann er en av de største klubbene i Norge.

– Det er spesielt trasig for supporterne. Brann har en fantastisk supporterskare. Jeg trivdes veldig godt i Bergen by og hadde en fin tid der. Dette var ikke noe særlig. Jeg føler litt med dem, sier Nilsen.

– Noen klarer det ikke

TIL var i samme situasjon i fjor. ”Gutan” rykket overraskende ned etter en blytung sesong. Men neste sesong er laget tilbake i eliteserien.

– Tror du Brann rykker rett opp igjen?

– Det tror jeg bare ledelsen kan svare på. Jeg tror i alle fall det er mye tøffere enn mange tror. Jeg tror Sandnes/Ulf og Sogndal vil si at de skal rett opp igjen. I Bergen sier de akkurat det samme. Alle vet at det ikke er plass til absolutt alle i eliteserien, sier Nilsen.

Og fortsetter:

– Hønefoss har en rutinert trener i Rune Skarsfjord og ønsker seg nok rett opp. Det er litt for mange her, noen kommer ikke til å klare det.

TIL-interesse?

Nilsen svarer slik på spørsmål om han kan være interessert i noen Brann-spillere:

– Det er vel ikke det riktige tidspunktet å si noe om de tingene her i dag. Men det er så klart spillere der som bør spille i eliteserien neste år. Det er det ingen tvil om.

Han mener Brann nå bør samle seg rundt et nytt fundament for hvordan det skal jobbes framover.

– Og så må det skapes kontinuitet og trygghet rundt det. De tingene er helt avgjørende for å skape resultater i et lag. Resultatene kan gå opp og ned. Sånn er det med mennesker, vi har ikke med maskiner å gjøre. Det må jobbes med spillerutvikling og rollekrav som hele organisasjonen tror på og implementerer i spillergruppa, sier Steinar Nilsen.