De nye reglene kan bli en realitet allerede i år, om UEFA får viljen sin. UEFA-president, Michel Platini, har lenge vært en pådriver for et regelverk som stopper den nye overgangstrenden blant storklubbene; Klubber tar opp store lån for å få tilgang til de beste og dyreste spillerne.

Manchester City har skyldsatt seg med et milliardbeløp – Liverpool i hundremillionersklassen. Begge klubbene har brukt store beløp på spilleroverganger, men de økonomiske problemene i Liverpool, skyldes også det lånet som eierne — Tom Hicks og George Gillett - tok opp for å kjøpe klubben, og som de har hatt vanskeligheter med å betale etter finanskrisen.

Tvangssalg

Den nye regelen innebærer at klubber som viser til et negativt, økonomisk resultat tre år på rad, kastes ut av de europeiske klubbturneringene.

Konsekvensen av det nye regelverket kan ende med at klubber blir nødt til å selge sine beste spillere, for å få bukt med en svak klubbøkonomi.

- Spill i Champions League er nøkkelen til å holde på laget, sier Liverpool-manager, Rafael Benítez til The Guardian.

Ifølge britiske medier kan nå Liverpool bli nødt til å selge Fernando Torres, om klubben ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League. Detaljene rundt regelverket vil bli presentert i løpet av de neste månedene, men nyhetene er allerede urovekkende for mange klubber.