Xabi Alonso innrømmer at det var Rafael Benítez’ jakt på Gareth Barry, som førte til at han at ønsket seg til Real Madrid.

— Det tok sin tid å akseptere jakten på Barry. For å være ærlig endret det hvilken retning fremtiden min skulle ta, og da Real Madrid viste interesse måtte jeg fortelle Rafa at jeg ønsket å dra, sier Xabi Alonso til The People.

Allerede i mars 2008 begynte forholdet mellom Alonso og Benítez å kjølne. Dette etter at Alonso valgte å bli værende hjemme på grunn av fødsel da lagkameratene dro for å møte Inter i Italia. Og konflikten ble ikke mindre av at Benítez forsøkte å hente Barry til Anfield fire måneder senere. Det gjorde at Alonso følte seg trykket opp i et hjørne, og bidro til at 28-åringen gikk en usikker fremtid i møte.

Takker gamlesjefen

Men til tross for at Alonso var i flere krangler med sin tidligere manager, bærer ikke midtbanespilleren noe nag og sier Benítez er rett mann til å lede Liverpool.

— Jeg vil alltid respektere Rafa for hva han har utrettet innen fotball, men mer viktig er hvor takknemlig jeg er for at han ga meg muligheten til å spille for Liverpool, sier Alonso.

Xabi Alonso gikk til Real Madrid for cirka 275 millioner kroner sommeren 2009.