Etter at Nigel de Jong brakk to bein i leggen på Newcastle-spiller Hatem Ben Arfa i helgen, ble han droppet fra Nederlands landslagstropp.

Nå er han tilbake i England for å trene med klubblaget, og han får full støtte fra sin manager Roberto Mancini.

— Nigel er først og fremst en flott spiller, i tillegg til at han er ærlig og lojal. Jeg støtter ham av hele mitt hjerte, sier Mancini til Manchester Citys offisielle hjemmeside.

Nigel de Jong (liggende) i duell med Hatem Ben Arfa. T.v. City-kaptein Carlos Tevez. (Foto: Scanpix)

Skrekktaklinger på rekke og rad

— Han oppfører seg stadig helt i grenseland, og det har jeg et problem med, sa Bert van Maarwijk etter å ha kastet De Jong ut fra landslagstroppen.

Hans reaksjon kom som følge av tre skrekktaklinger. Først brakk De Jong beinet på USAs landslagsspiller Stuart Holden. Så karatesparket han Xabi Alonso i brystet under VM-finalen, uten å få rødt kort. Da ble det en advarsel fra landslagstreneren. Etter helgens nye beinbrudd, hadde han fått nok.

Mancini ønsker ikke å uttale seg om Van Maarwijks beslutning. Det mener han er det nederlandske forbundets sak.

City-manageren benytter imidlertid anledningen til å sende en god bedrings-hilsen til Ben Arfa.

Newcastles Hatem Ben Harfa bæres av banen etter benbruddet. (Foto: Jon Buckle) — Jeg ønsker også å bruke denne muligheten til å ønske Ben Arfa, som jeg setter veldig høyt, en rask og god bedring, og håper å se ham tilbake i aksjon snart, sier Mancini.

De Jong vil ifølge klubbens hjemmeside nå fortsette treningsarbeidet på Carrington og forberede seg til neste helgs bortemøte med Blackpool.

Ber om De Jong-straff

Gode ønsker er ikke nok for Newcastle. De ønsker at fotballforbundet (FA) skal straffe City-spilleren. Ønsket er formidlet i et brev, skriver BBC.

- Den (taklingen) var unødvendlig og unødig hard, lyder begrunnelsen fra Magpies.

De ber om «passende reaksjoner» mot De Jong.