Bodø/Glimts senegalesiske midtbanejuvel Papa Alioune Ndiaye, bedre kjent som «Badou», sier at tiden nå er inne for å ta et steg videre i karrieren. Indreløperen som nå slutter seg til Senegal sin landslagstropp i Frankrike før avgjørende kvalifiseringskamper til Afrikamesterskapet innrømmer at flere klubber har meldt sin interesse.

— Det har vært kontakt fra flere klubber, uten at noe konkret foreligger. Jeg har folk som jobber for meg, og tror jeg er godt rustet og moden for å vise med fram på en større arena, uansett hvor jeg ender opp. Jeg er tilpasningsdyktig. Jeg er klar, det er alt jeg kan si.

Vokst som person

24-åringen som har tre sesonger bak seg i Bodø har tatt store steg, og trivdes godt i klubben og byen.

— Det har vært veldig annerledes fra det jeg er vant med hjemme. En annen kultur, et helt annet liv. Jeg har vært her i tre år, og jeg har tatt store steg sportslig. Jeg er en annen spiller, en annen person, og jeg har hatt det veldig fint her. Folk er veldig vennlige, selv om det er litt kaldt her, sier en smilende «Badou» som var regissør bak mange av Glimts angrep mot Viking søndag.

Konradsens første

En naturlig arvtager til «Badou» er Morten Ågnes Konradsen. 18-åringen, og lillebroren til Rennes-proffen Anders Ågnes Konradsen, scoret sitt første Tippeliga-mål mot Viking søndag. Både han og trener Jan Halvor Halvorsen er tydelige på at han kan være mannen som tar opp arven etter «Badou» på Aspmyra.

— Jeg kan absolutt spille i den posisjonen. Jeg føler meg komfortabel i begge posisjoner, både som indreløper og som kant, sier Konradsen.

— Det er meningen at Konradsen skal ta over rollen, enten som indreløper eller som kant. Han har startet 5 kamper for oss i år, og totalt vært involvert i 16 kamper. Han har hatt en kjempefin utvikling i år. Jeg regner med at han skal være en spiller i startoppstillingen for Bodø/Glimt neste sesong, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

- Godt å score

Og Konradsen, som satte inn 2-1 scoringen, synes det var befriende å endelig få sin første scoring i Tippeligaen.

— Det var utrolig godt å score mål i dag. Jeg følte meg rolig, fant en gunstig posisjon og så at det var litt kaos i den bakre fireren til Viking. Jeg fikk et par gode touch og fikk sleivet ballen til side for keeper via stolpen, sier en fornøyd og lettet Konradsen.

Bodø/Glimt tok en fortjent 3-2 seier over Viking, etter scoringer av Brede Moe, nevnte Konradsen og «Ibba» Laajab. Vikings scoringer kom ved Vidar Nisja, og et selvmål av Glimt-stopper Sané.