ASPMYRA: Viking ledet fortjent 0-1 til pause i Bodø, men fikk to scoringer rett i fleisen tidlig i andre omgang. Gjestene maktet ikke å svare på stormløpet fra Bodø/Glimt i andre omgang.

— Vi gjør en grei første omgang, hvor vi stort sett har kontroll og skaper flere store sjanser. Vi har et godt utgangspunkt foran andre omgang, men henger ikke med når Bodø/Glimt får to kjappe scoringer, og klarer egentlig aldri å hente oss inn igjen. Det er veldig skuffende, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson til Stavanger Aftenblad etter kampen.

Og kapteinen innrømmer at det defensive ikke satt som det skulle. På Glimts første scoring var Brede Moe først framme på en retur. På 2-1 fikk «Badou» drible seg inn i gjestenes 16-meter før han overlot ballen til Morten Ågnes Konradsen som driblet av to mann og satte ballen i mål via stolpen. På matchvinnerscoringen kjørte Ulrik Berglann karusell med Trond Erik Bertelsen før han serverte en umarkert «Ibba» Laajab som dunket ballen utagbart i nettet bak Iven Austbø.

— Vi blir dratt av alt for lett på Bodø/Glimt sine scoringer. Det er litt for store avstander, og vi kommer ikke ordentlig opp i dem. Det sprer seg utover, og ender med at vi også blir alt for passive i egen boks.

Savner flere målscorere

Viking-trener Kjell Jonevret var naturligvis ikke fornøyd etter tapet på Aspmyra. Resultatet ble det samme i favør Bodø/Glimt som i kampen på Stavanger Stadion i mai tidligere i år. Jonevret savner at flere tar ansvar offensivt.

— Vi hadde bra kontroll i første omgang, og skapte 3-4 store målsjanser. Det er typisk at det er Vidar Nisja som stikker fram en lang tå og sender oss i føringen, men jeg skulle ønske at det også var flere som kunne gjøre mål for oss.

Viking klarte heller aldri å sette inn en reell sluttspurt etter at vertene gikk opp til 3-2. — Vi har noen muligheter, men er ikke gode nok. Vi hadde vel totalt 14-15 avslutninger i dag, hvorav to eller tre traff målet. Der har vi generelt vært for svake i år.

Så faresignaler før sesongen

Jonevret ønsker ikke å svartmale sesongen, men er tydelig på at han heller ikke er fornøyd.

— Vi var litt urolige før sesongen, hvordan skal vi klare oss med denne lille troppen? Vi gjorde det veldig bra før sommeren, og kanskje burde vi fått inn et par mann til i sommer. Men vi hadde helt enkelt ikke råd til å gjøre grep.

Men Jonevret lover at laget hans kommer sterkere tilbake neste sesong.

— Supportere, sponsorer, administrasjon – alle er sikkert skuffet over prestasjonen vår i år. Men det er ingenting i forhold til hvordan det føles for oss trenere og spillergruppen. Vi er der hver dag, og jobber for å gjøre dem glade. Vi skal komme sterkt tilbake, men akkurat nå er det litt «jobbigt», avslutter Jonevret.