TIL har tradisjonelt sett vært et godt hjemmelag, men søndag 2. august 2015 går ned i historiebøkene som en mørkedag sett med TIL-øyne.

Godset-spillerne var fullstendig overlegne mot Tromsø. Foto: NTB scanpix

0-4 mot Bodø/Glimt i 1995 og 2-6 mot Molde i 1998 var de verste hjemmetapene før det forferdelige 0-6-tapet mot Godset 2. august 2015.Kampen mellom TIL og Strømsgodset startet forrykkende.

Allerede etter fem minutters spill fikk TIL en kjempesjanse da Zdenek Ondrasek stjal ballen fra Mohammed Abu og hadde fri bane mot mål. Men tsjekkeren greide ikke å overliste Godset-keeper Esben Bugge Pettersen.

Chippforsøket gikk kun til side for mål og dermed sto det 0-0 fortsatt.

Men det skulle ikke vare lenge. Godset gikk rett i angrep. Lars Vilsvik slo en nydelig crosser mot bakerste stolpe. Der hadde Godsets venstrekant Gustav Wikheim klart å løpe forbi Morten Moldskred og banket ballen i nettaket fra kloss hold.

Doblet ledelsen

Etter 11 minutter fikk TIL en ny kjempesjanse.

Kent-Are Antonsen fant den tidligere storscoreren Morten Moldskred på motsatt side. Moldskred skulle skal banke ballen i mål fra hjørnet av femmeteren, men hadde ryggsekken på og blåste ballen langt over mål.

Etter 26 minutter fikk Iver Fossum to store sjanser på rappen. Først gjorde Pål Vestly Heigre en god benparade. Like etter fikk Fossum en ny sjanse, som strøk tverrligeren.

Men det varte ikke lenge før Godset doblet ledelsen.

Kun tre minutter senere sørget Lars Vilsvik for 2-0. Godsets frispark nesten nede ved cornerflagget ble slått mot bakerste stolpe, der Lars Vilsvikk fikk drømmetreff og banket ballen i mål på hel volley.

Etter 36 minutters spill var det TILs tur til å få en sjanse fra bakerste stolpe da Morten Moldskred fant Zdenek Ondrasek på bakerste, men headingen fra tsjekkeren gikk i en Godset-spiller og ut til corner.

Etter det var det ingen av lagene som greide å skape noe særlig mer og dermed gikk lagene til pause med tomålsledelse til bortelaget fra Drammen.

– Det var en tøff 1. omgang. Det var en bra åpning, der vi skaper et par store sjaner som vi bør sette. Vi gjør ikke det, og får heller to smeller motsatt. Men vi akter å komme tilbake i kampen, sa TIL-kaptein Simen Wangberg til C More i pausen.

Dobbel kalddusj

2. omgang startet på verst tenkelig måte for Steinar Nilsens menn.

I 48. minutt la Wikheim på til 3-0 med sin andre scoring for dagen. Godset skjærte gjennom TIL-laget som en varm kniv gjennom smør og kunne enkelt styre inn 3-0 i det han dro seg forbi Landu-Landu og Wangberg.

Minuttet etterpå holdt Lasse Nilsen, som kom inn i pausen, på å sette inn selvmål, men klareringen gikk til en corner.

Corneren gikk rett i mål. 4-0 sto det og de første publikummerne begynte å forlate Alhfeim.

Backen Florent Hanin skrudde ballen rett i mål fra corner og det lille håpet TIL hadde om poeng ble slukket.

Og det skulle gå fra vondt til verre for «Gutan».

De greide ikke skape noe særlig etter 0-4, men Godset hadde ingen planer om å gi seg.

Ydmykelsen fortsatte

I 66. minutt fikk Iver Fossum gå uforstyrret like over TILs banehalvdel helt fram til 20 meter fra målet før noe press fra TIL-forsvarerne kom.

Da kunne han like gjerne bare skyte inn Godsets femte mål for dagen.

I 77 minutt la Fossum på til 6-0 da han bredsidet inn sitt andre mål for dagen etter mere slett forsvarsspill fra TIL.

At innbytter Runar Espejord chippet ballen i tverrliggeren kun to minutter senere, ville ikke hatt noe å si for utfallet av kampen uansett.

Flere publikummere orker ikke se kampen ferdig og stadig flere forlot Alfheim slukøret.

På overtid pådro Simen Wangberg seg sitt andre gule kort for dagen og fikk dermed marsjordre.

Frisparket fra Øyvind Storflor gikk i tverrliggeren og ut.