Før sesongen hadde mange av ekspertene plassert Sogndal på direkte nedrykk til 1.divisjon.

Etter seks serierunder kunne de hvitkledde fra Sogn og Fjordane peke nese til ekspertene etter å ha sanket 12 poeng.

Startet best

Det man ikke visste var at poengfangsten på de neste 16 kampene skulle resultere i fattige åtte poeng. Etter dagens kamp mot Fredrikstad oppsummerte Sogndal-trener Jonas Olsson det best.

— Nå er vi der alle tippet at vi skulle være, sier Olsson etter at hans lag måtte bite i det sure eplet etter en jevn kamp mot Fredrikstad som resulterte i null poeng og to lag forbi på tabellen.

Olsson, som tidligere ikke har opplevd å finne sitt eget lag under streken, fikk se at Sogndal tok grepet om kampen, og viste at det gode resultatet (1-1) mot serieleder Strømsgodset i den forrige eliteserierunden ikke var noe blaff.

Karadas med selvmål

Da Ulrik Flo sendte gjestene i ledelsen allerede etter ni minutter kunne man håpe på en etterlengtet luke i bunnstriden, men et klønete selvmål av Azar Karadas, som ellers spilte en god kamp, inviterte Fredrikstad inn i kampen.

- Det er sånn som kan skje når ting går fort. Jeg synes vi er uheldige i denne kampen, samtidig så våger vi ikke å spille på det vi er gode til etter at vi scorer, hevder Karadas som gjorde sin andre kamp i Sogndal-trøya.

Etter 90 minutter måtte Olsson og Karadas nok en gang konstatere at laget sliter med å avgjøre kamper til sin fordel. Mot Fredrikstad var det hjemmelagets Martin Pusic som ble tungen på vektskålen, og ikke noen av Sogndal-spillerne som også hadde sine sjanser.

— Vi fikk ikke med oss noe fra denne kampen, og det er selvsagt skuffende. Det blir for mange feil på det taktiske og det fotballmessige planet, selv om det er små marginer som avgjør denne kampen, mener den svenske treneren etter å ha sett at hjemmelaget utnyttet svakt forsvarspill hos gjestene.

Flest hjemmekamper er fordel

Tross dagens skuffende resultat ser Olsson lyst på fremtiden i den knallharde kampen for å overleve i eliteserien.

— Vi har flere hjemmekamper enn bortekamper og vi overbevist om at vi kommer til å klare å ta mange poeng. Det er bedre at vi havner under streken nå enn at vi gjør det til slutt, sier Olsson om den «nye» tabellplasseringen til Sogndal under hans ledelse.