TRONDHEIM (adressa.no): Trøndelags viktigste fotball-lysker, skrev adressa.no søndag, om at Pål André Helland måtte stå over Odd-kampen.

Kantspilleren, som i fjor periodevis herjet i eliteserien, var sterkt savnet i Skien, og sa før han gikk til røntgen søndag ettermiddag at smertene var de samme.

Nå har medisinsk koordinator i RBK, Haakon Schwabe, fått tilgang på bildene, og:

— Helland har en liten muskelskade i venstre lyske. Det er forventet et kort forløp, så må han testes inn mot helga med tanke på spill mot Strømsgodset, sier han til adressa.no.

Garanterer tredje serierunde

Dette betyr at Helland kan rekke den svært viktige kampen på Lerkendal lørdag. Men at det altså handler om smerter – slik at man ennå ikke vet helt sikkert.

— Det som er sikkert, er at det er en kamppause etter Godset-kampen, slik at han helt sikkert vil være tilbake igjen til tredje serierunde. Men nå handler det om kampen på lørdag, og det er smertene som avgjør, utdyper Schwabe.

Noe forenklet kan man si at Helland har pådratt seg en liten strekk i lysken, som kan rekke å leges til helga.

-Var dette bedre eller verre enn forventet da han måtte gå av mot Odd?

-Jeg vil si dette svaret var som forventet, svarer Schwabe. Helland ble som kjent tatt av for å være «føre var».

Rashani trøbler også

Da Helland gikk av, måtte Elba Rashani kastes inn fra start. Han var heller ikke 100 prosent kampklar, på grunn av såre lysker. Dette ble verre underveis i kampen, og nå er man litt usikker på hvor langvarig dette lysketrøbbelet vil bli.

— Det får vi komme tilbake til når vi har svarene klare, sier Schwabe.