SKIEN, ODD-RBK 1-0 (adressa.no): — Jeg gjenvinner ballen, og forsøker å spille i gang Skjelvik. Så traff jeg ikke skikkelig, og dermed bryter Odd igjen.

Slik forklarer RBK-kaptein Mike Jensen den skjebnesvangre situasjonen som gjorde at ballen ti sekunder senere lå i nota bak Andre Hansen. Signert Fredrik Nordkvelle. Assistert av Espen Ruud.

— Samtidig mener jeg det er feil at vi tapte kampen på den situasjonen. Vi tapte fordi vi ikke var gode nok. Jeg er den første til å rekke opp hånda og si at jeg var dårlig i dag, fortsetter Jensen.

— Mye nytt samtidig

For aller første gang som Odd-trener vant Dag-Eilev Fagermo over Rosenborg. På sitt 15. forsøk. Og for aller første gang som RBK-spiller måtte Mike Jensen gå av banen i Skien med tap. På sitt fjerde.

Og der Fagermo sto og gliste fra øre til øre i pressesonen etterpå, gikk en betuttet danske ut av RBK-garderoben – som en av de aller første. I fjor opplevde han et RBK som havnet i flytsonen fra første kamp. Nå ble det noe helt annet.

Og hvor han selv ble involvert, da han og Skjelvik rotet det til før 0-1-goalen.

Etterpå var det tid for selvransakelse. Men også en erkjennelse av at vinteren kanskje ikke har gått så smertefritt for seg som alle har sagt gjennom oppkjøringen.

— Det er jo mange nye spillere. Da trenger man litt tid til å skape relasjoner. Da vi mistet Helland i tillegg, og også la om til 4-4-2 i 2. omgang, blir det mye nytt samtidig. Vi skapte mye etter pause, og burde tatt med oss noe hjem. Men i 1. omgang var det for dårlig, sier Jensen.

— Vi løp Odd i stykker

Bruttern er fullstendig enig i den analysen. Han går faktisk litt lengre. Og mener RBK til tider kjørte over Odd etter pause.

— De siste 30 løp vi Odd i stykker, og de hang ikke med. Jeg hadde vært bekymret om vi ikke skapte sjanser. Men det gjorde vi, sier han.

Og har delvis rett i det, selv om skuffelsen var til å ta og føle på blant RBK-supporterne om man kikket på sosiale medier etter kampen.

Over resultatet. Men også prestasjonen.

— De første 30 var dårlige. Vi var urolige med ballen, og spilte med for stor risiko. Baklengsmålet er unødvendig, og et resultat at nettopp stor risiko. Men vi hever oss etter målet, og har nok sjanser. Sånn sett lærte vi at vi holder. Vi møter ett av de beste lagene i serien, sier Bruttern.

Før han samtidig forter seg med å legge til:

— Når vi taper kamper, er vi aldri fornøyd i Rosenborg. Aldri.