Aalesund-trener Jan Jönsson sier han ble veldig glad da FC Københavns kjøp av spissen Abdrerrazaq Hamed-Allah gikk i vasken i januar. Men nå glipper spissen for AaFK likevel.

Jan Jönsson er hjemme i Halmstad i Sverige denne helga, men sier til smp.no på telefon at han aksepterer salget.

Vi fikk gode penger for ham fra kineserne, samtidig som det var tydelig at Hamed-Allah selv ønsket sterkt å flytte på seg. Så jeg ser med positive øyne på denne overgangen, spesielt dersom vi kan benytte en del av disse overgangspengene til å få styrket oss med nye spillere. — Hvor da?

— Selvsagt må vi ha inn en erstatter for Hamed-Allah. Men om det skal bli en ny ren midtspiss, eller vi kan finne en angriper som både kan spille kant og spiss får vi se på. Og jeg har et håp om at vi kan få to nye spillere inn nå, med de pengene dette salget genererer, håper AaFK-treneren.

- Hva taper dere?

— Vi taper en målgarantist for minst 15 seriemål. I tillegg hadde han også en del målgivende, som han ikke har fått nok «kred» for. Den vi nå skal hente inn, kan godt være en spiller som samler «målpoeng» like mye som han scorer selv, altså at han like mye har målgivende pasninger som at han scorer målene selv. Men det er ingen lett sak å erstatte Hamed-Allah, innrømmer Jönsson.

Reell konflikt

- Hva med konflikten Barrantes – Hamed-Allah, var den reell?

— Det var den nok, til en viss grad. Om de begge ønsket å være konge på haugen vet jeg ikke, men vårt mål er at ikke har noen konger på haugen. Jeg har måttet jobbe mye ekstra med Hamed-Allah, og har også hatt mine samtaler med «Mikke». Slik jeg ser, må vi ha et rammeverk der vi gir åpning for at Barrantes får lov til å vise sine individuelle ferdigheter til det beste for laget.

Jönsson håper at stemningen innad i troppen nå letner.Og jeg mener at alle de som har noe negativt å komme med om sine medspillere, bør se seg selv i speilet før de sprer negative tanker. Vi må stå sammen i medgang som motgang, og det håper jeg vi kan vise både på og utenfor banen, sier han.