INNSBRUCK (Aftenposten.no): — Det var en sterk advarsel, sier dresskontrollør Sepp Gratzer til Aftenposten.no.

Jacobsen er blitt beskyldt for å jukse med dressen, og det er spesielt sveitserne som har vært pågående. Sportssjefen mente at det måtte være en borrelås under dressen som førte til at det ble luftlommer som nordmannen hadde nytte av da han svevde i luften. Ved å strekke ermene i været. «ødela» han det systemet og dermed ble han ikke tatt i kontrollen.

Aftenposten.no har kontaktet Gratzer i Innsbruck. Han sier følgende:

— Det med luftlommer og borrelås stemmer ikke. Det er bare rykter. Men i Garmsich-Partenkirchen fikk Jacobsen likevel en sterk advarsel, fordi ermene på dressen var for lange, sier østerrikeren.

Han er fast dresskontrollør i verdenscupen, og vet godt hva han skal se etter. Det er vanskelig å lure denne mannen, som i årevis har målt hoppernes dresser for å kontrollere om det er noe tull.

— Jeg kjenner ikke til dette, men det er så vidt jeg vet ganske vanlig, sier Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen til aftenposten.no før søndagens renn i Innsbruck.

Hopperne må ta av seg dressene i bua etter hoppet, slik at det ikke skal være noe ureglementert i stoffet.

I den sveitsiske leiren ble det vurdert om det skulle protesteres på Jacobsens utstyr, men det ble droppet. Og i Innsbruck har alt vært som normalt, ingen lange armer.