I sommer forsvant Ranheim-assistent Nils Petter Austad som en del av innsparingstiltakene for den hardt prøvede klubben.

Nå er 1. divisjonslaget igjen klar for å ruste opp på trenersiden.

Rå på utvikling

Tarjei Smågesjø tar permisjon fra jobben som spillerutvikler i NFF Trøndelag og har signert en avtale for sesongen 2017. — Vi har sagt at vi skal være rå på utvikling. Og da må vi ha et mannskap som er i stand til å legge til rette for akkurat det. Tarjei er en som vil tilføre oss noe ekstra, som gjør oss bedre rustet til å jobbe med utvikling av både individer og helhet, sier klubbleder Frank Lidahl.

Smågesjø tok i sin tid over for dagens Ranheim-trener Svein Maalen som hovedtrener for Kattems damelag – med Maalen som sportslig leder.

Forenes med tidligere makker

Smågesjø ser frem til å ta opp samarbeidet med Maalen.

— Jeg ser naturligvis frem til å jobbe med Svein og resten av det sportslige apparatet i klubben, sier han.

Smågesjø har UEFA A-lisens som trener og har jobbet med spillere på vei til toppfotballen siden 2002. Han har drøyt 60 aldersbestemte landskamper for Norge som trener, inkludert 3 EM-sluttspill.

— For meg er Ranheim en klubb der alt er mulig, det er bare å gripe sjansen og bidra med det du kan. Jeg forventer å møte en sulten og spennende spillergruppe som vil opp og frem. Jeg har etter hvert en bra erfaring med spillerutvikling og har lyst å jobbe med eldre utøvere enn det jeg har gjort for å utvikle meg videre, sier han.

Henter midler fra lønnsbudsjettet

Klubbleder Lidahl understreker at treneransettelsen ikkebetyr at klubben er friskmeldt økonomisk.

— 2017 blir også et utfordrende år. Vi opererer fortsatt med risiko, men investerer mer i trener- og støtteapparat, sier han.

De pengene henter Lidahl fra den totale lønnspotten i sportslig avdeling.

— Vi foretar en ytterligere korrigering av lønnsstrukturen i klubben. Det betyr et lavere lønnsgjennomsnitt, hvor topplønna er vesentlig redusert, sier han.

  • Hoftun og Heggem gjenopplever «Mirakelet i Milano» i Rasmus&Saga: