TUIL-Finnsnes 1-0 (1-0)

TUIL ARENA: TUIL-spissen med fortid i eliteserieklubbene TIL og Sarpsborg har gått igjennom noen tøffe måneder. Etter at søsteren Leyla Jama Ahamed (25) omkom i brann sist november har Mohammed Ahamed og resten av familien hatt det tøft. Han sto i dagens Nordlys fram med historien om hvordan tiden etter dødsfallet har vært.

– Det har vært mange reaksjoner i dag, og derfor ble denne kampen veldig spesiell. Jeg må innrømme at det tok energi fra meg i timene før kampstart, sier Ahamed til iTromsø.

Skademareritt

Derfor var det som skrevet i stjernene at Ahamed, som på toppen av alt i praksis har vært skadet de siste to sesongene, skulle avgjøre serieåpningen. Øyeblikket da han scoret etter 14 minutter etter et innlegg fra Vegard Lysvoll ble svært emosjonelt for både han og lagkameratene.

– Det kom et par tårer da jeg skulle juble. Jeg overrasket meg selv da, men det skjedde bare, forteller Ahamed åpenhjertig.

Skadetrøbbelet Ahamed har vært igjennom har vært så alvorlig at han trodde sjansen for å komme tilbake igjen var nærmest lik null.

– Jeg hadde en prosent tro på at jeg kom til å klare å spille fotball igjen. Så står vi her i dag. Hadde målet kommet mot Kroken i femtedivisjon ville det betydd like mye. Jeg elsker bare å spille fotball. Det er som et eventyr at jeg er tilbake igjen, sier Ahamed i korridoren under tribunen under TUIL Arena. Det er en følelsesladd Ahamed som stiller opp til intervju, og det er vanskelig å snakke om den tøffe tiden han og familien har vært igjennom.

– Jeg og familien har fått god støtte av mange gode venner, og det setter jeg umåtelig stor pris på. Venner betyr mye for meg, og det var de jeg så etter på tribunen da jeg scoret, sier Ahamed.

– Mitt viktigste mål

Spissen hadde ikke startet en kamp for TUIL siden april 2013, og ikke scoret på TUIL Arena siden i 2012. – For en følelse å se at ballen gikk i mål. Jeg kan ikke huske sist gang jeg scoret her, sier Ahamed.

For han erkjenner at dette målet var helt spesielt, og noe han aldri blir å glemme.

– Jeg er ikke vanligvis så opptatt av mål, men jeg må innrømme at i dag var det helt sykt deilig å score. Dette målet er det som har betydd mest for meg i min karriere, sier Ahamed.

Da Ahamed ble byttet ut 20 minutter før slutt gikk han rett i garderoben for å være alene.

– Jeg måtte ha 10 minutter for å samle tankene. Det var mye følelser som var i hodet da. Det har vært – og er ennå steintøft. Så må man prøve å takle det på best mulig måte, og fotballen har vært en arena som jeg har fått tankene bort på andre ting, sier Ahamed.

Han setter stor pris på oppfølgingen fra TUIL. Inn mot kampen slet Ahamed med en lyskeskade som gjorde han usikker på om han rakk kampen.

– TUIL vet min skadehistorikk og legger treningen slik at jeg tåler belastningen. Jeg kan ikke gå rett inn å trene med en gang siden jeg har vært så lenge ute. På den måten har trenerne og fysioen vært fantastiske. De har gitt meg tid til å bygge meg opp, noe jeg ikke hadde fått i andre klubber, sier Ahamed.

TUIL-trener Gaute Helstrup lot seg imponere av Ahamed.

– Han er viktig både på og utenfor banen og vi er glade for å ha han tilbake igjen. Alle unner han det målet i denne kampen. Han fortjener det etter å ha spilt bra, samt å ha jobbet utrolig hardt de siste månedene, sier Gaute Helstrup.

Nedtur for Finnsnes

Finnsnes-trener Bjørn "Bummen" Johansen var skuffet etter tapet.

— Vi skulle vært mer effektive, og mer presise når vi slår innlegg fra kant. Vi spilte oss meget godt opp gang på gang, men klarte ikke å utnytte mulighetene.

Den største sjansen kom etter 41 minutter da Tobias Schjetne ikke lyktes med å score på straffe på stillingen 1-0+ til TUIL.

— Vi hadde fortjent et poeng her. Likefullt får vi mange positive svar, og jeg tror at dersom vi leverer slikt mot andre lag blir vi å ta både ett og tre poeng ofte, sier Johansen til iTromsø.