FLØYA-TIL 2 1-5

Espejord ble sentral da TIL 2 slo Fløya 5-1 på Fløyabanen i kveld. Med både 2-0 og 3-1-scoringen viste spissen som er i TILs a-stall at han vet hvor målet står.

— Det var to jobbemål. Litt goalgetterscoringer, sier Espejord til iTromsø. Ved det første rundet han Fløya-målvakt Hans Eivind Rydeng etter at sistnevnte hadde rotet det til. Espejords andre mål kom etter en tabbe fra en Fløya-forsvarer som spissen nådeløst utnyttet.

SCORET: Runar Espejord var sentral da TIL 2 slo Fløya i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Noen minutter før slutt ble han tatt av banen og stående alene i garderoben i Fløyahallen var han tydelig på at selv om det er mange kamper igjen er kveldens seier viktig. I forkant av oppgjøret var begge lag pekt ut som de to lagene som skulle kjempe helt i toppen. Selve kampen ble avgjort da TIL satte 3-1 og 4-1 i starten av andre omgang.— Dette er livsviktige poeng og det blir TIL 2 å merke på slutten av sesongen for å ta steget opp.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Kunne forsvunnet i vinter

Men Espejord har større ambisjoner enn bare å spille reservelagsfotball i 3.-divisjon. I de to første seriekampene har Espejord ikke vært med i troppen.

— Jeg håper at det blir å komme seg med tanke på spill på A-laget. Jeg føler meg i kanonform nå, og håper Bård (Flovik) og Steinar Nilsen) ser det og gir meg sjansen, sier Espejord.

Duoen, som er henholdvis trener og hovedtrener for TILs A-lag var begge til stede på Fløyabanen i kveld.

— Jeg har vært mye borte i vinter og slitt med sykdom og skader, men nå er formen virkelig på gang, understreker Espejord.

TRØSTEMÅL: Her setter Christopher Tian Olsen inn Fløyas eneste mål på straffe. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Han er fast inventar på Norges U19-landslag og legger ikke skjul på at spill på nivå fire i norsk fotball ikke er godt nok på sikt.— Jeg håper jeg får noen muligheter. Hvis det ikke lar seg gjøre så må man for min egen del å begynne å se på andre løsninger, sier Espejord, som kommer til å ta en ny vurdering til sommeren.

For Espejord kunne forsvunnet allerede i vinter. Etter det iTromsø kjenner til var 1.-divisjonsklubbene Levanger og Hødd på banen for å sikre seg spissen.

— Nå kjører jeg på og gjør mitt beste for TIL så får vi se etter hvert hvor vi står.

Ønsker opprykk

TIL-trener Flovik mener flere av spillerne som var på banen for TIL 2 i dag kan få spilletid i eliteserien i 2015. — Vi mener jo at både kanter og midtbanespillere som kan være aktuelle. Midtstopper Jostein Maurstad Gundersen og Runar Espejord er åpenbart to som kan spille Tippeliga i år.

VIKTIG: Jostein Gundersen (i midten) scoret to for TIL 2 da Fløya ble slått 5-1. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Flovik legger ikke skjul på at et opprykk er ønskelig for TIL 2.— I en utviklingsklubb som TIL er det viktig å ha en god treningsarena, men også en kamparena. Der er det ingen tvil om at 2.-divisjon er ganske så mye bedre enn 3.-divisjon. Nå er det slik at vi ikke har all verden av bredde i A-stallen så B-laget vårt i 3.-divisjon må basere seg på et godt juniorlag, sier Flovik til iTromsø.

- Sterk duellspiller

Nevnte Gundersen scoret kampens to siste mål. Begge på dødball.

— Han er en veldig sterk duellspiller. God å lese spillet. Bra fart og en god trøkk i seg både mentalt og fysisk. Så jobber vi med en del offensive sider med han. Stort potensial, sier Flovik om spilleren som trener mye med A-laget.

Midtstopperen selv var glad etter storseieren der han fikk en kraftig kul i hodet etter en duell med Fløya-spiss Uros Vucenovic.

— Vi jobbet med et godt fundament i forsvaret, og slik klarte vi å ta en fin seier, sier Gundersen rett etter å ha kommet ut av garderoben der laget jublet høylytt etter kampslutt.

— Jeg scoret to i dag og det var gledelig. Tidligere sesonger har jeg vært scoret en del så det er ikke helt uvant, sier Gundersen, som har et mål om å spille eliteserie denne sesongen. A-lagsdebuten fikk han da TIL møtte Ham-Kam i siste seriekamp i fjor.

— Jeg tror ikke den kommer med en gang, men hvis jeg står på så kanskje skjer det en dag, sier Gundersen.

- Pinlig

I Fløya-leiren var man meget skuffet etter tapet på egen hjemmebane.

— Vi slipper inn alt for enkle mål. Tre av dem på corner, noe vi ikke har sluppet inn i hele vinter. I tillegg gir vi dem to mål. Det kan man ikke gjøre i en toppkamp, og vi taper fortjent. Målene vi slipper inn er så enkle at det nesten er pinlig. TIL vinner fortjent og framstår bunnsolid. En håndfull for mye for oss i dag, sier Fløya-trener Tore Rismo til iTromsø.

Han vil ikke tenke på om Fløya kan ta opp kampen om seriegullet med TIL 2 denne sesongen.

— Først må vi få orden på oss selv. Så får vi se hvordan det går, sier Rismo.

Fløyas assistenttrener Einar Hauglid hadde en fot i begge leirer. I tillegg til rollen i Fløya jobber han tett mot TILs A-lag i form av jobben som manuellterapeut.

— Jeg prøvde alt jeg kunne for å sykemelde Runar (Espejord) i forkant av kampen, men det fungerte dårlig, sier Hauglid og ler godt.

For under kampen var det ingen tvil om hvilken leir Hauglid hadde sin lojalitet til.

— I kampens hete er jeg forbannet på både Lars Petter (Andressen, TIL 2-trener), og alle de andre der, men det er fort glemt etter kampen. I dag var jeg Fløya-mann, og på søndag når TIL møter Lillestrøm er jeg TIL-mann, sier Hauglid.

Kampfakta:

3.-divisjon

Fløyabanen, fredag

Fløya 1 (1)

TIL 2 5 (2)

Mål: 0-1 Henrik Carlyle (14), 0-2 Runar Espejord (42), 1-2 Christopher Tian Olsen (45), 1-3 Runar Espejord (49), 1-4 Jostein Gundersen (57), 1-5 Jostein Gundersen (82).

Gule kort: William Pozo, Patrik Braathen, Tor Olsen Trosten, TIL, Christopher Tian Olsen, Fløya

Dommer: Tom Jøran Henriksen, Krokelvdalen

Fløya: Hans Eivind Rydeng, Andreas Arntzen, Kristian Edøy Hanssen, Øyvind Tjelde Haga, Espen Berthung, Sondre Thorsteinsen, Martin Indal Andersen, Christopher Tian Olsen, Kristoffer Mikalsen, Jørgen Rafaelsen, Uros Vucenovic

TIL 2: Pål Vestly Heigre, Tor Olsen Trosten, Henrik Carlyle, Jostein Maurstad Gundersen, Patrik Braathen, Sebastian Jensen, Fredrik Michalsen, Brian Stangnes Kjeldsberg, Håvard Espejord, William Pozo, Runar Espejord