Lørdag tok Marte Olsbu og Henrik L'Abée-Lund hvert sitt NM-gull i henholdsvis jaktstart og fellesstart i skiskytter-NM lørdag.

Olsbu forsvarte ledelsen fra fredagens sprint og gikk i mål åtte sekunder foran Kaia Wøien Nicolaisen. Ingrid Landmark Tandrevold tok bronsemedaljen.

For herrenes del var det fellesstart som sto på programmet lørdag. L'Abée-Lund skjøt feilfritt på de tre første skytingene, men måtte tåle to bom på den siste skytingen. Likevel kunne han gå inn til gull, en solid oppreisning etter at Oslo-løperen kun ble nummer 26 på fredagens sprint.

Endret til fellesstart

Tarjei Bø fulgte nærmest, men til tross for fullt hus på fjerde skyting hadde han 11 sekunder opp til lederen. Den luken klarte han aldri å tette på sisterunden. I mål var Bø 23 sekunder bak L'Abée-Lund.

Vegard Bjørn Gjermundshaug kapret den siste medaljen, seks sekunder bak sølvplassen. Emil Hegle Svendsen hadde ingen god dag i Sirdal. Han skjøt like mange bom som vinneren, men endte likevel over minuttet bak på 4.-plass.

Lørdagens NM-konkurranse skulle egentlig gått som jaktstart med utgangspunkt i fredagens sprint. Men Bø og Svendsen var blant dem som ble rammet av kaos i flytrafikken fredag og kom seg aldri til Sirdal før sprinten startet. Dermed valgte arrangøren å endre rennprogrammet for å få de største stjernene på start lørdag.

Kjempeløp av Nicolaisen

På kvinnesiden gikk Olsbu ut sju sekunder foran Tandrevold fra Fossum, men det var en jente lenger ned på listene som skulle gi Olsbu størst kamp om seieren.

Marte Olsbu vant fredagens NM-sprint. Arkivfoto. Foto: NTB scanpix

For selv om Nicolaisen startet som nummer ti og skjøt fire bom på lørdagens jaktstart, gikk hun forrykende i sporet. Asker-løperen gikk seg opp til sølvmedalje, og hun endte kun åtte sekunder bak gullvinner Olsbu.Olsbu skjøt hele fem bom lørdag, men det holdt altså til å holde konkurrentene bak seg. Tandrevold leverte samme prestasjon på standplass og gikk i mål til bronse, 22,5 sekunder bak vinneren.

(©NTB)