Trond Fredriksen forventet at Hibernians ikke var like gode som Koper i den første kampen, og det var noe AaFK-treneren fikk rett i. Men forskjellen på lagene kom største til syne etter pause på Hibernians stadium.

Før pause var det ikke mye AaFK maktet å skape på det maltesiske laget. «Mos» burde gitt lederlsen da han etter 13 minutter ble spilt gjennom alene mot keeper, men avslutningen hans gikk like utenfor. Hibernians skapte svært lite før pause, men glimtet til da brasilianerne deres bestemte seg for å jobbe litt.

To raske mål

For det var først etter pause at det skjedde mye på kort tid. AaFK spilte seg godt gjennom på venstresiden etter to minutter ved Mikkel Kirkeskov, som slo 45 grader ut i feltet der Peter Orry Larsen banket inn AaFKs første mål.

GOD FOT: Mikkel Kirkeskov scoret fra midtbanen på Malta. Her fra tidligere i vinter. Foto: Nikolas B. Farstad

Hibernians virket helt lamslått og fortsatt i dvale i innledningen av andre omgang. AaFK gikk nesten rett i angrep og økte ledelsen til 2-0. Denne gangen var det innbytter Franck Boli som både driblet og brøytet seg gjennom hjemmelagets forsvar. Alene med keeper var han rolig og satte enkelt inn sitt første mål.

Thrandarson-langskudd

Men det skulle bli litt spenning i kampen i noen minutter. Like før timen var spilt utlignet Jorge for hjemmelaget på et langskudd fra rundt 18 meter, som Andreas Lie var sjanseløs på. Etter scoringen dabbet AaFK litt av, men scoringsshowet var ikke over. Aron Thrandarson ladet kanonen fra rundt 20 meter og satte den rundt keeper til 3-1. Etter den siste scoringen fikk AaFK flere småsjanser, men den beste scoringen kom på overtid. Mikkel Kirkeskov banket til fra egen banehalvdel og scoret fra rundt 50 meter til 4-1. Det ble også sluttresultatet.