Trond Fredriksen uttalte til Sunnmørsposten i forrige uke at han hadde et håp om at Franck Boli kunne bli AaFK-spiller om ikke så lenge. Boli har selv sagt han kan tenke seg å spille i AaFK, men det har vært opp til klubbene å bli enige om en avtale for 22-åringen.

Enighet

Men nå ser det ut til at AaFK-trenerens store ønske snart kan gå i oppfyllelse. Slik Sunnmørsposten forstår det skal den kinesiske klubben Liaoning Whoxin og AaFK ha kommet fram til en avtale.

Klubbdirektør Henrik Hoff sier han ikke ønsker å kommentere saka, slik han bruker med overganger som ikke er i boks.

Opsjon

Avtalen går ut på at ivorianeren lånes ut fra Liaoning Whoxin ut AaFKs sesong. Men AaFK kommer til å sitte med en opsjon på å kjøpe han. I avtalen med kineserne står det allerede hva klubben må betale for å kunne hente Boli på permanent basis. Men papirarbeidet må på plass før overgangen er klar, og det skjer trolig ikke før AaFK er tilbake igjen fra Malta.

Boli ble ifølge VG solgt for rundt ti millioner kroner fra Stabæk etter 2014-sesongen, men 22-åringen ønsker seg tilbake igjen til Norge.

Han fikk mye spilletid i sin kinesiske klubb, men ikke som bakromsspiss som han vil få muligheten til å være i AaFK. Boli har vist lovende takter på Malta og spile bra sammen med «Mos» mot Koper.