Stord-Haslum 26–29 (14-16)

Nå er det vel i tidligste laget å snakke om farvel til eliteserien etter bare ni spilte runder. Men for Stord sin del begynner det å haste med å ta poeng. Åtte av de ni Grundigliga-oppgjørene har endt med tap for Jesper Holms gutter, laget trenger snart topoengere for å ha noen som helst sjanse for å overleve. Det er trener Holm klar over, og allerede nå peker han ut laget han mener Stord må passere for å unngå degradering.

— Drammen. Det blir laget å slå. Fordi jeg tror Bodø har klassen til å avansere på tabellen når de nå får friskmeldt stadig flere spillere.

Og nettopp Drammen er laget Stord møter i neste serierunde – østenfor Langfjellene. DHK har ikke vunnet en eneste hjemmekamp denne sesongen, det gjør at Stords hardt prøvede danske trener lever i håpet.

— Ja. Fordi kveldens kamp mot Haslum hadde veldig mye positivt i seg. Men vi tuller det til på slutten og feller på en måte oss selv, erkjenner Holm. Han fortviler over de personlige feilene og de dårlige vurderingene mannskapet hans gjorde da de skulle ta seg opp og forbi Haslum i sluttminuttene. Da sporet det helt av angrepsmessig, seniorer så ut som juniorer og gjorde det enkelt for gjestene fra Bærum å kontre inn de nødvendige målene som sikret borteseier.

— Ingen praktkamp av oss. Men det blåser jeg i, oppsummerte Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno 60 tøffe minutter på vestlandsøyen. Han var strålende fornøyd med to poeng etter å ha sett sine egne få kjørt seg mot et fysisk tøft Stord-lag.

Skal stordabuene ha håp om etterlengtede poeng mot DHK og Kolstad i de to neste kampene, er de avhengige av at Mario Matic holder seg frisk. Tilbake etter ankelproblemer er Stavanger-gutten i en klasse for seg selv i det offensive spillet. Mot Haslum herjet han i duellene én mot én og var Stords desidert viktigste spiller. 21-åringen scoret åtte ganger før også han resignerte i sluttminuttene.

Toppscorere for Haslum: Aksel Horgen, Anders Røe og Magnus Søndenå med fem mål hver.