Stord — Elverum 21–28:

For snaut 14 dager siden fortalte Holm, Stords danske trener, at han ved sesongslutt, gir seg som trener for sunnhordlendingene.

Hovedårsak: At det ikke lenger er samsvar mellom klubbens sportslige ambisjoner og ressursene han har til rådighet for å skape et topplag. Den analysen deler ikke sportslig leder Sigurd Sævareid.

— Har snakket med potensielle trenere

— Nei. Jeg mener det er fullt mulig for Stord som en seriøs klubb å nærme seg toppen av norsk håndball. Så der er vi uenige. Grunnen til at vi pr. i dag er et bunnlag, har ene og alene med skadesituasjonen å gjøre. Én etter én har nøkkelspillere måttet melde pass, jeg har knapt nok opplevd maken. Men vi gir oss aldri. Når vi får alle i vigør igjen, har jeg tro på at vi overlever som eliteserielag også denne sesongen.

— Hvorfor prøver dere ikke å hente inn forsterkninger når fire-fem profiler sliter som de gjør?

— Det kunne vi ha gjort. Men gjør vi det? Svaret er nei. Stord HK vil ikke gjøre som altfor mange andre lag; å hente inn spillere uten å ha dekning for det i budsjettene. Vi skal ikke bruke penger vi ikke har.

Sævareid er trygg på at Jesper Holm blir værende på øyen ut sesongen – uansett resultat.

— Som sagt; grunnen til at vi nå er et bunnlag, har med skader å gjøre.

Stords sportslige leder medgir samtidig at klubben er i full gang med å kartlegge trenermarkedet.

— Har dere snakket med potensielle arvtakere etter Jesper Holm?

— Ja. Ingen lokale. Men både utenlandske og norske trenere er under lupen. Nå har vi jo også god tid på oss, siden Jesper sa ifra så tidlig.

- Må lære oss å takle motgangen

Stords kaptein Jesper Traberg sier til Bergens Tidende at Holms beskjed om at han slutter til våren, er tatt opp i spillergruppen.

— Uten dramatikk. Det går verken ut over motivasjonen eller stemningen i laget at beskjeden kom så tidlig. Her er ingen murring, bedyrer 34-åringen.

Stords amputerte mannskap leverte meget oppløftende takter den første omgangen mot Elverum i søndagens kveldskamp. Tilbake var gløden i forsvaret, fremover satte stordabuene inn 12 mot Elverums 14. Men så var det slutt. Kreftene ebbet mer og mer ut, savnet etter en tydelig leder ble mer og mer åpenbart.

— Når du misbruker så mange scoringsmuligheter som vi gjør, går det ut over selvtilliten, medgir Jesper Traberg. Han sikter til de første 22 minuttene av 2. omgang da vertskapet produserte fattige fire mål. Samtidig sviktet det bakover. Målvaktene til Stord reddet ikke et eneste skudd den siste halve timen, om en ser bort fra Thomas Aagaards to parader de siste to minuttene.

— Vår utfordring nå blir å lære å takle motgang. For før eller seinere vil dette snu, tror Stord-kapteinen.

Toppscorer for Stord: Mathias Meltzer og Ingemar Olsson 5 mål. Mestscorende Elverum: Den nylig vrakede landslagsvingen André Lindboe med ni fulltreffere.