Trener Trond Amundsen og Fredrikstad tar fredag imot Odd Grenland hjemme til en uhyre viktig kamp i nedrykksstriden i Tippeligaen. Med tre runder igjen ligger østfoldingene på nedrykksplass, ett poeng bak Sandnes Ulf, og fire bak Sogndal på sikker plass.

Og med gulljagende Rosenborg (borte) og Molde (hjemme) i de to avsluttende rundene, er Fredrikstad trolig avhengige av seier fredag for å berge plassen. Men uansett hvordan denne sesongen ender, må klubben nå ut på jakt etter en ny trener.

For Amundsen, som tok over rollen som hovedtrener da Tom Freddy Aune gikk av tidligere i år, har bestemt seg for at han ikke ønsker å fortsette som hovedtrener i klubben. Amundsen, som tidligere har trent Løv-Ham og Kongsvinger, ønsker heller å tre tilbake i en annen rolle i det sportslige støtteapparatet.

– Det er klart at jeg ikke blir hovedtrener neste sesong. Jeg har selv vært med på å bygge en ny struktur. Håkon Wibe-Lund (hentet fra Hønefoss, journ.anm) kommer som kjent inn i et trenerteam som skal bestå av tre personer. Det skal ansettes en trener til, før vi begynner å diskutere titler. Men det er klart at jeg skal ha en rolle som fagansvarlig, sier Amundsen til Fredriksstad Blad.

Treneren forteller at han tidvis har følt seg ensom på treningsfeltet denne sesongen etter å ha fått spørsmål om han har angret på om han tok trenerjobben.

– Hadde jeg noe valg? I den situasjonen klubben befant seg i, har jeg vært åpen hele veien på at jeg skal gjøre mitt beste. Men jeg må jo erkjenne at jeg har blitt stående ganske så alene på treningsfeltet, svarer Amundsen.

I Østfold går ryktene om at Sarpsborg 08-trener Roar Johansen, som kan sikre opprykket med Fredrikstads naboer og rivaler søndag, kan være aktuell for å ta over etter Amundsen. Johansen fikk tidligere i høst vite at kontrakten med hans nåværende arbeidsgiver ikke blir forlenget etter sesongen.