FREDRIKSTAD-ODD GRENLAND 4-2:

Det var vinn eller forsvinn for Fredrikstad hjemme mot Odd Grenland fredag, og med 4-2 lever fremdeles håpet om ny kontrakt i Plankebyen — via kvalifiseringsspill. Men det er bare så vidt. Fredrikstad er nå to poeng foran Sandnes Ulf, med to kamper mer spilt. Sandnes har fremdeles fire kamper igjen, en hengekamp mot Tromsø samt oppgjør mot Hønefoss, Strømsgodset og AaFk. FFK møter Rosenborg borte i nest siste kamp, før alt potensielt avgjøres hjemme mot Molde i siste runde. Fremdeles har Sandnes Ulf skjebnen i egne hender, men FFK viste prov på moral ved å reise seg etter den grusomme kampen i Sandnes sist - der det ble 1-5-tap.

Allerede etter tre minutters spill rev Martin Pusic seg løs, og skjøt fra rundt 20 meters hold. Ballen gikk like over mål, men via en Odd-spiller. Den påfølgende corneren ble farlig, og Odd-forsvaret nikket ballen bort fra målgården til enda en corner. Den endte med ingenting, men FFK skulle snart få en tredje corner.

Strak vrist

Ti minutter var spilt da Fredrikstad fikk corner nok en gang. Returen i feltet gikk rett til værs, og falt ned på 12-13 meters hold. Der stod Ole Jørgen Halvorsen, og han banket inn 1-0 med strak vrist. Keeper André Hansen kunne ikke lastes.

Etter målet flatet det ut fullstendig, men i det 21. minutt fikk gjestene en god mulighet til å utligne. Emil Sætervik Jonassen slo et presist innlegg rett på hodet til Frode Johnsen. Han traff rent fra fem meters hold, men en meget god redning av Jon Masalin forhindret 1-1. Simen Brenne hadde en brukbar mulighet mot gamle lagkamerater like etter, men han blåste ballen langt over mål fra god posisjon.

I det 25. spilleminutt var Halvorsen frempå igjen. Et godt innlegg endte hos Martin Pusic som presset keeper Hansen nok til at ballen plutselig ble liggende på 11 meters hold, foran åpent mål. Odd fikk rensket unna i grevens tid.

Sterkt av Pusic

Bortelaget presset snart FFK langt bakover, men godt forsvarsspill gjorde sitt til at vertene fikk kontroll på kampen igjen. Et frispark i det 35. minutt ga for alvor Fredrikstad nytt håp om kontrakt i eliteserien. Nenad Sreckovic skrudde ballen vakkert rundt muren mot lengste stolperot. Keeper ble forstyrret av løpene i boksen, og ballen suste i mål til 2-0. To minutter på overtid i 1. omgang økte FFK til 3-0 mot et ganske resignert Odd-lag. Fredrikstad ble trykket fremover av de 5432 fremmøtte på stadion, og det ga uttelling. Et godt innlegg fra Andreas Landgren var oppskriften, og Martin Pusic knuste all motstand i luften – og stanget inn 3-0. Hans femte mål for FFK i høst.

(saken fortsetter)

TØFT: Det ble mange tøffe dueller i kampen mellom Fredrikstad og Odd. FOTO: Scanpix

Spikeren i kista

Etter pause falt tempoet ytterligere, og selv om Odd forsøkte å skape noe offensivt ble det i sum ganske tamt fra begge lag. Fredrikstad virket godt fornøyd med 3-0, men i det 67. minutt kontret hjemmelaget helhjertet. Robert Stene fant OleJørgen Halvorsen, og han dunket inn sitt andre mål for dagen. Et godt skudd i lengste, via keeper.

Odd fikk det som minnet om et trøstemål da et innlegg fra høyrekanten endte hos innbytter Adem Güven i det 78. minutt. Güvens løp mot første stolpe var nok til å lure Andreas Landgren og Jon Masalin. I det 86. minutt sørget Simen Brenne for å redusere til 4-2, og bekymringen begynte å spre seg i Fredrikstad-laget. FFK maktet allikevel å samle seg nok til at de sikret tre poeng.

Med kamper mot to av de heteste tittelkandidatene igjen på terminlisten er det lite som tyder på at Fredrikstad vil ta flere poeng i år. Men alt kan fremdeles skje. Sandnes Ulf har 12 poeng igjen å spille om, og kan klare seg med så lite som 2. At det er spenning både i toppen og bunnen, kan ingen nekte for.

Fredrikstad – Odd Grenland 4-2 (3-0)

5432 tilskuere.

Mål: 1-0 Ole Jørgen Halvorsen (10), 2-0 Nenad Sreckovic (34), 3-0 Martin Pusic (45), 4-0 Halvorsen (67), 4-1 Adem Güven (77), 4-2 Simen Brenne (85).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Nenad Sreckovic, Fredrikstad, Simen Brenne, Fredrik Semb Berge, Odd Grenland.

Lagene:

Fredrikstad (4-4-2): Jon Masalin – Andreas Landgren, Jørgen Horn, Vidar Martinsen, Haitam Aleesani – Ole Jørgen Halvorsen, Hans Erik Ramberg, Khalifa Jabbie, Nenad Sreckovic – Martin Pusic, Robert Stene (Alexander Ruud Tveter fra 83.).

Odd Grenland (4-3-3): André Hansen – Niklas Gunnarsson, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Emil Jonassen – Simen Brenne, Morten Fevang, Herolind Shala – Snorre Krogsgård (Adem Güven fra 46.), Frode Johnsen, Dag Olsen (George White Agwuocha fra 59.).