MARBELLA: – Det var godt for meg å komme til Molde. Jeg er veldig happy med livet mitt sånn som det er nå, sier Ola Kamara.

Han sitter i en sofa ved bassengkanten på Hotel Guadalpin Banus og smiler. Spissen har flyttet inn i leilighet i Storgata sammen med kjæresten og skryter uhemmet av tilværelsen i Molde.

– Jeg hadde en god samtale med Tor Ole (Skullerud) og kjente mange av spillerne fra før. I tillegg skal klubben ut i kvalifisering til Champions League. Allerede den dagen jeg skrev kontrakten og tok på meg Molde-drakta skjønte jeg at dette var riktig.

Følg Molde — HJK Helsinki direkte fra klokken 15!

Bandy og alpint

Ola Kamara vokste opp på Bislett sammen med norsk mor og far fra Sierra Leone. Men som guttunge var han like interessert i bandy og alpint som fotball.

– Jeg trente med Heming som hadde en bra alpinsatsing. Det hadde vært kult å bli den mørke alpinisten fra Norge, men jeg angrer jo ikke på at jeg valgte fotball i 13–14 årsalderen, smiler han.

Kamara spilte for Frigg til han ble tatt opp på A-laget i 2.-divisjon som 15-åring. Deretter ble det Stabæk.

– Jeg hadde helgeforeldre i Bærum som avlastet foreldrene mine hver tredje helg, som også ble en del av familien min. Derfor var jeg på noen Stabæk-kamper og så muligheten til å utvikle meg der. Jeg fikk nok kamper til å bli seriemester i 2008, men spilte ikke mye. Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson var jo aldri skadd og startet nesten hver kamp, sier han.

Mislyktes i München

Som 19-åring gikk han til Strømsgodset. Der ble han en goalgetter og fikk med seg et cupmesterskap i 2010. Kamara var på veg til den østerrikske toppklubben SV Ried, men havnet i stedet i 1860 München i 2. Bundesliga på lån i januar 2013. Det ble en tøff opplevelse.

– Det er sterk konkurransementalitet og mange spisse albuer i tysk fotball. Alle var egoistiske på trening og ville framheve seg sjøl. Det var uvant fra meg som kom fra den norske fotballkulturen. Det var også lite samhold utafor banen. Folk kom på jobb, gjorde det de skulle og dro hjem igjen. Heldigvis var kjæresten med meg, og etter hvert fikk jeg én god kompis på laget, forteller Kamara.

En intern uenighet bidro også til at han fikk lite tillit i kamp.

– Det var sportsdirektøren og ikke treneren som ville hente meg. Derfor fikk jeg en dårlig start. Jeg hadde heller ikke trent godt nok i ferien. Jeg hadde hatt fri siden begynnelsen av november og signerte i slutten av januar. Jeg spilte lite og avtalen ble ikke forlenget.

Kaos i Wien

Kamara returnerte til Strømsgodset der han ble en profil i eliteserien høsten 2013. Han skåret 12 mål på 14 kamper da klubben tok gull i eliteserien.

I januar 2014 var det stor interesse rundt spissen. Store klubber fra England, Østerrike og Spania hadde fulgt ham over tid, men tilbudene lot vente på seg. Til slutt signerte han for Austria Wien. Men heller ikke oppholdet i Østerrike ble slik Kamara hadde sett for seg.

– Denne gangen hadde jeg trent veldig bra i ferien. Men treneren som kjøpte meg fikk sparken etter bare to uker. Juniortreneren fikk firemåneders kontrakt og brukte bare etablerte spillere for å levere resultat med en gang. Da han fikk sparken skiftet klubben trener igjen, og han ga beskjed om at han ikke ville satse på meg. Da var det kjørt, fastslår 25-åringen.

Sa nei til Israel

Det kom henvendelser fra klubber i 2. Bundesliga og Skandinavia, og en spennende forespørsel fra Israel. Men dag Molde kom på banen var han ikke i tvil. Kamara vokste opp sammen med Harmeet Singh og gikk på skole med Magne Simonsen. Han har spilt på ulike landslag sammen med halve Molde-laget.

– Både byen og klubben har vært en stor positiv overraskelse. Laget holder høgt nivå, miljøet er bra, fasilitetene er flotte. Det er inspirerende, sier Ola Kamara.

Han er utleid til MFK denne sesongen og har kontrakt med Austria Wien ut 2016. Molde har opsjon på kjøp.

– Alt ligger til rette for at jeg skal lykkes her, men jeg tenker ikke langt fram. Først skal jeg komme i toppform og hjelpe Molde i Tippeligaen og Europa, sier Ola Kamara.