Magnus Carlsen er fan av den spanske storklubben Real Madrid. Etter at han vant VM-kampen over Viswanathan Anand i 2013, ble han derfor invitert av klubben til å ta avspark i forkant av Real Madrids hjemmekamp mot Real Valladolid.

I og med at Magnus Carlsen sikret nok en VM-seier i Sotsji i november, så ikke Real Madrid-president Florentino Perez noen grunn til å ikke invitere 24-åringen fra Lommedalen også i år.

Derfor setter Magnus Carlsen seg på flyet lørdag til Madrid lørdag. Han skal ta avspark før hjemmekampen mot Celta Vigo.

Ifølge NRK ble Carlsen personlig kontaktet rett etter at han tok verdensmestertittelen i Sotsji.

— Det kom brev fra Florentino Perez med gratulasjon etter VM-kampen. De er jo veldig klar over at Magnus er Real-fan. Noen dager senere fikk vi en telefon med forespørsel om han ville komme til denne kampen, sier Carlsens manager Espen Agdestein til VG.

Kampen sparkes i gang klokken 20.00 lørdag. Real Madrid leder La Liga, og motstander Celta Vigo ligger på åttendeplass før den 14. serierunden denne helgen.

Møtte Dæhli

I tillegg til Real Madrid, er Magnus Carlsen også en svoren tilhenger av Premier League-klubben Swansea. Tidligere denne uken dro Carlsen til Wales, der han møtte den norske landslagsspilleren Mats Møller Dæhli, som spiller for Swanseas erkerivaler Cardiff.

Magnus Carlsen og Mats Møller Dæhli konkurrerte i bowlinghallen tidligere denne uken. Hvem som gikk seirende ut av duellen er uvisst. Foto: Skjermdump, matsdaehli95/Instagram

Dæhli la ut et bilde av ham og Carlsen fra en bowlinghall, med teksten "Bowling med Magnus i dag".Som turene til Wales og Madrid vitner om, har Magnus Carlsen tatt seg noen uker med fri etter VM-triumfen. Det er imidlertid ikke så lenge til Carlsen på ny skal måle krefter mot noen av hans sterkeste konkurrenter. Fra 9. til 25. januar deltar Carlsen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen i Nederland.