03:45 viste vekkerklokken til Bergen Hockey-trener Pål Erik Glomsaas lørdag morgen. Deretter ventet en nesten 60 mil lang reise til Vestfold og møtet med Tønsberg Vikings.

Det hjalp nok ikke på da laget tapte 4–2 mot serielederen.

— Selv om vi sto opp før fire i natt, så hang vi med til slutt, og forberedelsene var for så vidt gode. Men vi gjorde nok kampen mer alvorlig enn den var, for det er når vi kan leke at vi er gode, sier en skuffet Glomsaas.

Hadde for høye skuldre

Tønsberg har vunnet samtlige av sine kamper i år og ledet 3–0 tidlig i andre periode.

Først da våknet det hardtsatsende bergenslaget.

— Vi fikk 3–2 etter andre periode, og da vi går ut i siste periode så kjørte vi kampen nærmest totalt. De hadde gått tomme og var på felgen, men vi tapte denne kampen på at vi ikke treffer spenningsnivået og at vi lot dem være bedre enn de var, sier «Gloms» som likevel Tønsberg er ligaens beste lag.

Med Tomas Varholik (hjernerystelse) og den nybakte faren Eduard Hartmann hjemme i Bergen, var det andre som måtte ta ansvar.

Bergens scoringer var signert Sebastiam Kjos og Robin Olsen Syvertsen.

- Kjøtt og blod dem og

Glomsaas mener laget har alt å vinne foran helgens andre kamp på søndag.

— For oss er det veldig enkelt, for vi har alt å vinne. Den mentaliteten manglet vi i starten av denne kampen. Når vi oppdaget at de var kjøtt og blod dem og, så syns jeg vi er strået hvassere enn dem. Det gjør meg optimistisk, sier treneren.

Forhåpentlig for bergenserne vil en god natts søvn tippe resultatet i deres favør.

— For oss er det viktig å få målt oss med de beste. Vi må ikke glemme at vi var lag nummer åtte i fjor, mens nå jubler Tønsberg etter å ha vunnet 4–2 mot oss på hjemmebane, poengterer Glomsaas.