Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter og fotballentusiast. Foto: Aleksander Andersen

Nå kommer det, tiden vi alle, eller i hvert fall de fleste, har ventet på. Høsten er mørk, kald og trist sier mange. Høsten er vakker spør du meg, for nå begynner verdens største klubbturnering. Champions League er langt fra mørk, kald og trist. Det er poesi.Jeg tror jeg snakker for alle som liker fotball når jeg sier at Champions League er et av verdens vakreste eventyr, år etter år. Jeg tror rett og slett ikke jeg hadde klart meg uten denne turneringen.

*** Jørund er en av våre fotballskribenter. Les mer av ham, og resten av våre skribenter, her.**

Proppet full av de beste spillerne, med de vakreste mål og de deiligste finter. Det er kun de beste og den beste fotballen som får lov til å være med her. Kun underholdning for oss som ser på.

Hymnen er den vakreste melodien

Mesterligaen, som vi så gjerne kaller den her hjemme, er et fantastisk tilskudd i ukedagene. Man går og venter hele uken på ny runde i ligaen, enten det er Tippeligaen, Premier League, La liga.

Hele uken går man bare rundt og venter. I kveld fylles uka opp ganske heftig. Kamper både på tirsdag og onsdag. Massevis av deilige kamper.

*** Fotball på TV hver kveld i to strake uker. Hvordan får du familielivet til å gå rundt? Her er våre tips.**

Champions League har alltid vært der, hvert fall for min del. Min barndom bestod av sene tirsdags— og onsdagskvelder. Da fikk jeg lov til å sitte oppe og se kamp. Den hymnen som spilles før hver eneste kamp er kanskje den mest spilte låten i mine ører, og da skal man ta med i betraktningen at jeg er hobbymusiker.

Hymnen som spilles hver tirsdag og onsdag fra september til mai er likevel den låten jeg kan aller best. Alle følelsene kommer fram når jeg hører den. Glede over de gangene mitt lag har gjort det bra. Sorgen over tiden det ikke har gått så bra. Alle de fabelaktige spillerne man får se på samme tid. Det dirrer. Følelser i hytt og gevær.

Tøft å spå utfallet

Årets Champions League kan bli veldig spennende. Som alltid er det fryktelig vanskelig å spå noe som helst. Som alltid har vi en dødens gruppe, og for meg er det vanskelig å si hvem som går videre der. City er umulige å spå. Juventus skal egentlig klare det, men man vet aldri. Sevilla har vunnet Europa League to år på rad nå. Borussia Mönchengladbach virker som et friskt pust. Den gruppa kan bli åpen.

Og det er mange saftige oppgjør. PSG mot Real Madrid, Zlatan mot Ronaldo. Barcelona mot Roma, Messi mot Totti. Arsenal mot Bayern München, Özil mot alle de andre tyskerne. Chelsea mot Porto, Mourinho mot sin gamle klubb som han vant Champions League med. Det er fullspekket med de fineste retter.

Men hvem vinner? Der er det mange som har meninger, så nå skal jeg bare være offensiv her og ta sats.

Jeg tror Chelsea skal få slite seg videre til sluttspillene, og der ryker de ganske kjapt ut. Manchester United har en ganske overkommelig gruppe, noe som gjør at noen av de nye spillerne kommer til å få muligheten til å vise seg fram og spille på seg selvtillit.

Jeg tror Sevilla kommer langt, og da må enten City eller Juventus vike plass. City ryker. Bayern München er selvfølgelig med som en av de store favorittene. Men vi får en Askeladd i årets mesterliga, og det tror jeg blir CSKA Moskva. Sorry Lord Bendtner, du ryker nok i gruppespillet.

Finale mellom Real og Bayern

Finalen på San Siro kommer til å spilles mellom Real Madrid og Bayern München. Det er mulig noen er uenige med meg, men jeg spår det slik. Hvem som vinner får vi se da. Aldri har noen vunnet to år på rad, og det skjer ikke i år heller, på tross av det fantastiske laget som Barcelona har.

Som jeg sa, turneringen er fullpakket med de beste spillerne og de største stjernene. Her er de jeg mener er de aller største.

De ti største profilene

10. Thiago Silva

For en spiller, forsvarspiller. Skyter som en hest, ikke av de mest storvokste stopperne, men absolutt en av de aller beste i verden. Dette er en mann jeg ville tatt med i krigen.

9. Sergio Agüero

Manchester City har riktig nok aldri fått det helt til å svinge i Champions League, men denne mannen er alltid å regne med. En fest å se på, og en av de beste spissene i verden per dags dato. Tyngdepunkt som en racerbil, fart og gode avslutningsevner.

8. Manuel Neuer

Keeper nummer en i mine øyne, selv om David de Gea puster han godt i nakken. Han kan redde Bayern gjennom hele turneringen, det er ingen tvil i mine øyne. Enorm keeper som spiller like mye på midtbanen som han gjør innenfor sekstenmeteren.

7. Paul Pogba

Dette er framtiden, en mann som kommer til å prege turneringen i mange år, slik som så mange andre har gjort. Han er kanskje det største midtbanetalentet verden noen gang har sett. Han har mye av alt, og det kommer han langt med. Tok Juventus til finale i fjor, men fikk dessverre ikke spille den.

6. Bastian Schweinsteiger

En av de aller mest rutinerte spillerne i mesterligaen. Han har vært med på alt, og også vunnet denne turneringen en gang. En mann som Paul Pogba bør se på som et fabelaktig eksempel. Den fødte leder, og den fødte midtbanespiller.

5. Thomas Müller

Han må være et mareritt å spille mot. Han vet akkurat hva han gjør utpå matta, til enhver tid, og spesielt uten ballen. Det er et fåtall spillere som gjør så mange geniale bevegelser og løp i løpet av en kamp. Utrolig fascinerende å se på, spør du meg. Og målscorer så til de grader.

4. Zlatan Ibrahimovic

Du kommer aldri unna Zlatan i en sånn kåring, tro meg. En av de aller største stjernene år etter år. Han har vært med for massevis av klubber i denne turneringen, men faktisk aldri vunnet. Dette er en spiller som uansett lager god fotball og masse show.

3. Neymar

Partyspiller av rang. Det skjer alltid noe gøy med ballen når Neymar får den. Han må gjøre noe spektakulært i løpet av hver eneste kamp, og det elsker jeg. Jeg danser samba når Neymar danser med motspillerne.

2. Lionel Messi

Han er enten nummer en eller to hvor enn han er, alltid å regne med. Det er så deilig å se på han spille, og han gjør det helt magiske gang på gang. Han snapper den ene kåringen etter den andre rett foran nesa på Ronaldo, men denne gangen må han se seg slått.

1. Cristiano Ronaldo

Han vinner denne, fordi han er den største stjerna, og i mine øyne litt mister Champions League. Er den spilleren som har scoret flest mål på en sesong i mesterligaen. Ligger på delt førsteplass når det gjelder antall mål i turneringen. For meg har han vært outstandig i denne turneringen, og jeg tror han vinner hele greia i år.

Så gjør dere klare, fyll potetgullskåla og sett dere godt til rette. Nå starter festen, nå starter det største av det største. Nå er festen i gang. Champions League er her.