Anette K. Haldorsen, supporterskribent

Livet er fullt av vanskelige valg. Politiske valg, valg av bil, jobb, bosted og kjæreste. Noen valg er heldigvis enkle. Valg av fotballag, faller som regel helt naturlig. Og enda bedre: hvis du er av typen altetende, så trenger du ikke engang å bestemme deg. *** Denne bloggen er en del av vårt Supporter-prosjekt. Vil du lese mer fra våre skribenter? Her finner du alle innleggene.**

De neste ukenes fotballmeny for deg som har TV med de nødvendige kanalene, samt en fyldig tilgang til diverse strømmetjenester på nett, gir deg i både pose og sportsbag. Et sendeskjema så fullstappet at alle de overnevnte nok blir nødt til å vike.

Fra kommunevalg til Real Madrid

Derfor gir vi deg her en guide til brannslukking, og hvordan du skal kunne beholde familieidyllen gjennom det som nok er to av årets mest hektiske fotballuker.

Uka startet pent i går. Bortsett fra at det var kommunevalg, så trengte du ikke å velge. To kamper i norsk 1. divisjon, plassert med en liten halvtimes mellomrom. Plenty av tid til hverdagslige sysler innimellom der, med andre ord. Og akkurat ferdig til West Ham-Newcastle.

*** Les Anettes hyllest til fotballens festdag 16. mai.**

Men allerede i kveld snører det seg til. Sesongens åtte første kamper i Champions League, med tilhørende analyser både før etter kampen, i tillegg til full runde i Championship, som kan by på enkelte utfordringer. Her er du nødt til å gå på en dobbeltbooking eller to, så vi har følgende tips til den logistikkansvarlige i familien:

Barne-TV er slutt i god tid før sendingen starter. Verre er det imidlertid med eventuelle ungdommer i huset. Da du nok vil legge beslag på det meste av skjermer gjennom kvelden, foreslår vi overnattingsfest hos naboen. Tilby deg å spandere pizza på tenåringene, og legg ved en rødvin til verten fort tort og svie.

Legg ungene i pausen

Onsdag blir det verre. Hvis du er kjapp, rekker yngstemann barne-TV før sendingen starter. Ståle Solbakkens FCK skal i aksjon klokken 18.30, og du har to valg:

Kommandere poden i seng før den tid, eller vente til pausen 45 minutter senere. Etter kampen blir en utfordring, da Champions League-runden begynner med full styrke ganske umiddelbart etterpå.

Vi foreslår ekspress-legging av små barn klokken 19.15. Hos de aller yngste er mulighetene gode til å korte ned på godnatthistorien, for eksempel ved å gå rett fra den minste – til den største bukkene bruse. Her kan du fort spare to minutter, som f.eks kan brukes til å varme en Fjordland i microen. Dette er gjort på 4-5 minutter, mot frossenpizzaens 10. ## «Vente til freddan»

Torsdagen byr på en rekke kamper i Europa League, med både Rosenborg og Molde i aksjon. På dette tidspunktet risikerer du at din bedre halvdel blir utålmodig. Her minner vi igjen om ordtaket «vente til freddan», gjerne etterfulgt av et lurt smil som kanskje er nok til å holde på harmonien i et døgn til.

«Freddan» byr naturlig nok også på en ras av kamper fra diverse ligaer. Vi foreslår derfor hjemkjørt takeaway-mat på din regning, så mye at din bedre halvdel sovner på sofaen.

Frem til nå har vi ikke tatt høyde for eventuelle fritidsaktiviteter og andre forpliktelser, men vi håper og tror at værmeldingen tilsier sykkelvær til podens trening.

11 timer med fotball på hviledagen

Når lørdagen kommer – stå tidlig opp! Den første godbiten, Chelsea-Arsenal, starter allerede klokken 13.45, og etter det går det slag i slag. Sørg for å ha gjort deg flid i forkant, kjøp deg goodwill med frokost på sengen, høstens siste plenklipp, vasking av bil og annet forefallende.

Fra kvart på to går det slag i slag, helt til den siste kampen i Spania rundes av like før midnatt.

Hvis du fulgte våre råd for lørdagen, bør du med god samvittighet kunne holde hviledagen hellig. I dette tilfellet betyr det ca 11 timer på sofaen, med kamper både her hjemme og i Europa.

Chievo-Inter går på matta allerede kl. 12.30, og de siste kampene i Frankrike blåses av rundt klokken 23. Her kan blåmandagen reduseres ved litt kveldslig kvalitetstid med familien, gitt at du er villig til å forsake sendingen i etterkant av kampene.

Mandagen er muligens blå. Evt rød, hvis du er fra Bergen. To kamper i 1. divisjon er alt du får se, så dette er definitivt dagen for å kjøpe mat, husholdningsartikler og generelt god stemning hos familien. Vår tips; bruk mandagen godt!

Her er våre råd — slik får du tid til alt

For tirsdag er det på'n igjen, med full trøkk fra hele Europa. Og sånn fortsetter det gjennom hele neste uke. På generell basis, så foreslår vi følgende tiltak for de neste 14 dagene:

  • Bruk pausene godt! Hent på trening, dra i butikken, kjør til korpsøvelse og kyss din bedre halvdel. Med litt planlegging kan du utrette mirakler på et lite kvarter.

  • Adams Matkasse. Adam følger ikke med på fotball, og kan levere middag når det måtte passe.

  • Sørg for å gjøre egen trening kort og effektiv. Kjør forbi mens du sjekker inn via Facebook, slik at alle ser at du har vært der.

  • Skaff deg en hendig forkjølelse, slik at eventuelle middagsselskaper må gjøres via Skype.

  • For familier med tenåringer, er dette tiden for å være litt lempfeldig med innetider. Her hentes alle etter siste kamp, ferdig snakka.

  • Med bilen på verksted er det nærmest umulig å forlate huset. Hvordan var det egentlig med den EU-kontrollen?