Tyskland overtok ledelsen i EM-kvalifiseringsgruppe D etter å ha slått Polen 3-1 hjemme. Irland klatret opp til tredjeplass etter seier over Gibraltar, mens Skottland gikk på et bortetap for Georgia.

Thomas Müller sendte Tyskland i føringen 12 minutter inn i oppgjøret. Sju minutter senere doblet Mario Götze ledelsen da han avsluttet til side for keeper Lukasz Fabianski og i mål.

Etter 36 minutter reduserte Robert Lewandowski da han stupheadet inn et innlegg fra Kamil Grosicki.

Lewandowski fikk en ny mulighet rett før pause, men Tysklands keeper Manuel Neuer fikk en hånd på ballen og slo til corner. Dermed gikk lagene til pause på 2-1. ## Götze doblet

Götze fikk en ny mulighet etter 56 minutter, men avslutningen traff høyre stolpe.

Begge lags keepere ble satt på prøve flere ganger i andre omgang, før Götze scoret sitt andre for kvelden etter en god tysk periode. Müller forsøkte seg på et skudd, men en retningsendring førte til at ballen traff Fabianski, før den spratt tilbake til Götze. Angrepsspilleren var trygg i avslutningsøyeblikket, og la på til 3-1. ## Kamp om tredjeplass

Irland spilte borte mot Gibraltar samtidig som at Tyskland slo Polen. Gjestene tok forskriftsmessig ledelsen etter 27 minutter ved Cyrus Christie, men måtte gå til pause med kun det ene målet.

Fire minutter inn i andre omgang doblet Robbie Keane irenes ledelse. Samme mann scoret også på straffe to minutter senere, før Shane Long fastsatte sluttresultatet til 4-0. Tidligere fredag kunne Skottland med seier mot Georgia ha tatt steget til andreplass i gruppe D, men etter å ha tapt 0-1 henger EM-drømmen i en tynn tråd.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Valeri Kazaishvili etter 38 minutter. Skottland slet med å komme til sjanser i løpet av den første omgangen, og heller ikke etter at Celtic-spiss Leigh Griffiths ble byttet på mot slutten av kampen klarte gjestene å utligne.

Dermed tok Irland over tredjeplassen i gruppa fra Skottland.

Uavgjort for Danmark

I gruppe F slo Finland Hellas 1-0 borte, Ungarn — Romania endte 0-0, og Færøyene tapte 1-3 for Nord-Irland.

I gruppe I spilte Serbia og Armenia 2-0, mens det endte 0-0 da Danmark tok imot Albania. Det var et hardt slag for danskene, som nå ligger på tredjeplass i gruppa med elleve poeng, det samme som Albania på plassen over.